ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΩΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«Δεν πληρώνω...» του Ντάριο Φο

Δημοσίευση: 22 Νοε 2008 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, κάνει την Πρεμιέρα του το «Θεσσαλικό Θέατρο» Δη. Πε. Θε. Λάρισας με την εξαιρετικά επίκαιρη κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω...». Πρόκειται για το πρώτο έργο που ανεβαίνει φέτος το χειμώνα, στην Κεντρική του Σκηνή , στο «Θέατρο του Μύλου». Έργο κοινωνικής διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα μια υπέροχη φάρσα, έρχεται να ξορκίσει τα κακώς κείμενα, με νοικοκυρές που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ αλλά ...δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν, με συζύγους νομοταγείς που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, με εγκυμοσύνες-εξπρές, με καλούς αστυνομικούς και κακούς μπάτσους, με νεκροθάφτες και φέρετρα γεμάτα τρόφιμα και ένα σωρό άλλα, που η θεατρική φαντασία του Ντάριο Φο έχει επινοήσει σ’ αυτή του την κωμωδία. Μια κωμωδία από τις πιο καλές του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου, που γράφτηκε και πρωτοπαίχτηκε από τον ίδιο και τη σύντροφό του στη σκηνή και τη ζωή, Φράνκα Ράμε, στο Μιλάνο το 1974.
Με καταβολές από την Κομέντια ντελ Άρτε και το θέατρο των Ρουτζάντε, Γκολντόνι και Μολλιέρου, ο βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας (1997) Ντάριο Φό, σημάδεψε το θέατρο της εποχής του, και συνεχίζει ακόμα να το τροφοδοτεί με ευφυή θεατρική σκέψη και με όνειρο. Για ένα άλλο θέατρο, για έναν άλλον κόσμο. Μέσα από την καυστικότητα, την ευρηματικότητα και το χιούμορ, στοιχεία με τα οποία ο Ντάριο Φο σχολιάζει το θέμα της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης, το κοινό θα ανακαλύψει πολλά ταυτόσημα σημεία με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα, καθώς και προβληματισμούς που παραμένουν μέτωπα ανοικτά και απασχολούν και την εποχή μας.
Η παράσταση του «Θεσσαλικού Θεάτρου» αντλώντας τη θεματολογία της από το ομώνυμο έργο του Ντάριο Φο και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τους κώδικες του λαϊκού θεάτρου, όπως το γνωρίζουμε, στοιχεία δηλαδή έντονης σάτιρας, επιθεώρησης και καυστικού χιούμορ, παρουσιάζεται με τη μορφή μιας μοναδικής επιθεώρησης, στην οποία καταστάσεις από το έργο του Ντάριο Φο παρουσιάζονται κατ’ αντιστοιχία με καταστάσεις από τη σύγχρονη πραγματικότητα, που, άλλωστε, δεν διαφέρει και πολύ. Τι γίνεται με τις επιδρομές στα σούπερ-μάρκετ; Ποιο είναι το φθηνότερο προϊόν σε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ; Πόσο κοστίζει το κανναβούρι; Τι γίνεται με τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες; Πως πληρώνεις για τις πάνες και το γάλα του παιδιού που αποφάσισες να κάνεις; Πόσο ακριβή μπορεί να είναι μια σκυλοτροφή; Πόσο μπορεί ακόμα να ακριβύνει η βενζίνη; Και τι σχέση έχει ο Ρομπέν των Δασών με αυτή την κρίση;
Ερωτήματα που αφορούν όλους μας, έχοντες και μη έχοντες. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά, σκηνικά και κοστούμια Μυρτώς Σταμπούλου, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πόπη Πελτεκοπούλου, Δήμητρα Φράντζιου, Χάρης Φλέουρας, Ζωή Μωραΐτη και Κώστας Καλλιβρετάκης. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Πέμπτη στις 9 μ.μ., την Παρασκευή στις 9 μ.μ., το Σάββατο στις 6 μ.μ. και στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 7 μ.μ. Για τις παραστάσεις, θα ισχύουν κανονικά τα εργατικά καθώς και αγροτικά εισιτήρια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass