ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ. ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΛΕΝΟΥΤΣΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ

Μουσική δωματίου βιολί- πιάνο

Δημοσίευση: 22 Νοε 2008 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
Μουσική δωματίου, βιολί-πιάνο, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν αύριο Κυριακή στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου. Ο Δημήτρης Καραμανώλης στο βιολί και ο Χρήστος Λενούτσος στο πιάνο, καλλιτέχνες γνωστοί και αγαπητοί στο κοινό της Λάρισας, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με σημαντικά έργα μουσικής δωματίου.
 
Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Δημήτρης Καραμανώλης γεννήθηκε στη Λάρισα. Παρακολούθησε μαθήματα βιολιού με τον Αιμίλιο Χανδράκη και στη συνέχεια με τον καθηγητή Στέφαν Λαέτσου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κ.Ω.Θ. στη τάξη της Ντάνης Δόσιου, όπου αποφοίτησε το 1994 παίρνοντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί. Παράλληλα σπούδασε Μουσικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ενώ εδώ και χρόνια είναι μέλος της Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων. Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τον Γιώργο Χατζηνίκο και βιολιού με τους Lukas David και Minco Minchev.
Διδάσκει μουσική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο Χρήστος Λενούτσος γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος με διάκριση του Δ.Ω.Λ., όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Graz Αυστρίας στο σολιστικό τμήμα πιάνου μαθητεύοντας κοντά στους διάσημους δασκάλους και σολίστ Elza Kolodin και Doris Wolf-Blumauer. Αποφοίτησε με τον τίτλο «Magister der Kuenste». Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο «Ελένη Μυκονίου» από την Ακαδημία Αθηνών.
Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ», του Υπουργείου «Επιστημών και Ερευνών Αυστρίας» καθώς και του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και Αυστρία. Επίσης έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιασίου Ρουμανίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων. Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου-Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeissen Patrick Coen και Malkom Bilson. Διδάσκει Πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass