ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΛ

«Βαφτιστικός» το Δεκέμβριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 24 Νοε 2008 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
 Με αφορμή τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της ελληνικής οπερέτας και τα ενενήντα χρόνια από την πρεμιέρα του «Βαφτιστικού», η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα ανεβαίνει στη Λάρισα το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου. Μετά την άκρως επιτυχημένη όσο και τολμηρή απόπειρα του ανεβάσματος της όπερας «La Traviata» του G.Verdi τον περασμένο χειμώνα, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων με συμπαραγωγούς τον Δήμο Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, τη Χορωδία Όπερας ΔΩΛ, και το Θεσσαλικό Μπαλέτο με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων μονωδών στον ελληνικό και διεθνή χώρο, ανεβάζουν στην πόλη μας, τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Αναμένεται ότι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όπως άλλωστε φάνηκε από την τεράστια ανταπόκριση του κοινού της Λάρισας, στις παραστάσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας άλλων μεγάλων έργων, όπως οι οπερέτες του J. Offenbach, Η Τιμή των Σουφλερί (2000), Το Μαγικό Σουραύλι (2002), Ο Γάμος με τα Φαναράκια (2005), αλλά και Ο Θαυματουργός Γιατρός (2003) του G. Bizet, Il Trovatore κονσερτάντε (2007) του G. Verdi, και τέλος La Traviata και πάλι του G. Verdi (2008). Σημειώνεται ότι μέγας χορηγός είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» και η «Δημιουργική Α.Ε.»
 
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων μας ως ο συνθέτης του περίφημου «Βαφτιστικού», της οπερέτας με τις αξέχαστες μελωδίες: «Στο στόμα τρελά Φίλησέ με», «Τον καιρό εκείνο τον παλιό», «Η καρδιά μου πονεί για σας» και άλλα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κωμειδύλλιο, με απολαυστικά στοιχεία φάρσας και με πηγαίο μελωδικό πλούτο, που συνάρπασε στην εποχή του και εξακολουθεί να γοητεύει ως τις μέρες μας. Με την πεποίθηση πως η ελληνική επαρχία δικαιούται να απολαμβάνει λυρικά έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου και να διευρύνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες, δημιουργώντας με τις δικές της μουσικές δυνάμεις και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της, επιλέγουμε να παρουσιάσουμε τον «Βαφτιστικό» ως ένα αντιπροσωπευτικό και συνάμα εξαιρετικό δείγμα της ελληνικής λυρικής δημιουργίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass