ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Γνωρίζοντας την αξία της ανακύκλωσης

Δημοσίευση: 25 Νοε 2008 1:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Γιάννη Γουργιώτη
Το θεατρικό έργο «Αυτός ο κόσμος ο μικρός» παρακολούθησαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αγιάς, σε μια προσπάθεια της τοπικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων ευαισθητοποίησης των παιδιών σχετικά με την ανακύκλωση. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την όμορφη παράσταση του θιάσου «Τεχνόπολις» που περιλάμβανε κουκλοθέατρο, μαύρο θεάτρο και θέατρο σκιών, της οποίας οι ήρωες είναι καμωμένοι από ανακυκλώσιμα υλικά. Μια παράσταση που δόθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα», στο τέλος της οποίας οι υπεύθυνοι του θιάσου κατασκεύασαν την κούκλα «Ανακύκλωση» από άχρηστα αντικείμενα, ενώ τα παιδιά ανέλαβαν να τη στολίσουν με αλουμινένια κουτιά, χάρτινες συσκευασίες και πλαστικά μπουκάλια.
«Μ’ αυτόν τον παιγνιώδη τρόπο η Δημοτική Βιβλιοθήκη» δήλωσε στην «Ε» η πρόεδρός της κ. Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη «ευελπιστεί να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι το άδειο δεν είναι και άχρηστο και πως η ανακύκλωση με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών προστατεύει το περιβάλλον, εξοικονομεί ενέργεια, πρώτες ύλες και χρήμα. Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο να γνωστοποιήσει στους μικρούς δημότες ότι σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει στο Δήμο μας το πρόγραμμα της ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης».        
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass