ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Μια βραδιά με έργα του Χρ. Μακρόπουλου

Δημοσίευση: 27 Νοε 2008 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06

Μετά την περυσινή επιτυχία των εκδηλώσεων «Μια βραδιά στο εργαστήρι» του γλύπτη και ζωγράφου Χρήστου Μακρόπουλου, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ανοίγει και πάλι το εργαστήρι του (Σμύρνης 14) στη Γιάννουλη, σήμερα στις 7.30 μ.μ. για τους φιλότεχνους, παρουσιάζοντας μια νέα σειρά 50 και πλέον πινάκων ζωγραφικής, καθώς και 30 περίπου γλυπτά σε προπλάσματα, έργα ανέκθετης δουλειάς του. Η σημερινή βραδιά είναι για τους προσκεκλημένους φίλους του καλλιτέχνη και τους δημοσιογράφους, προς τους οποίους ο Χρήστος Μακρόπουλος θα αναλύσει την αισθητική και τα μηνύματα των έργων που εκθέτει. Τις επόμενες ημέρες, ως την Κυριακή το πρωί 30 τρεχ. Το εργαστήρι του γλύπτη και ζωγράφου θα είναι ανοιχτό για το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί την έκθεση αυτή.Τα έργα ζωγραφικής είναι με μικτή τεχνική, ακριλικά – κολάζ, στα οποία πρωτεύοντα ρόλο έχει η φαντασία, η σύλληψη και η σύνθεση της εικόνας. Τα θέματά του αναφέρονται άλλοτε στην προστασία της φύσης από τον άνθρωπο και άλλοτε πάλι στην καταστροφική του διάθεση, με αποτέλεσμα την ερήμωση του τοπίου. Υπάρχουν όμως και εικόνες όπου ο άνθρωπος απολαμβάνει τη φύση, νιώθει το μεγαλείο της με σεβασμό και αγάπη, συναισθανόμενος πολλές φορές τη μικρότητά του μπροστά της.

Ο Μακρόπουλος έχει τη μοναδική ικανότητα να απορροφά – με τα χρώματα και την προοπτική που δίνει στα θέματά του – το βλέμμα, να το αιχμαλωτίζει και να οδηγεί το θεατή στο εσωτερικό του πίνακα, επιβάλλοντας το οικολογικό του μήνυμα.

Είναι μια εντελώς νέα ματιά αυτή που κινεί το χρωστήρα του και επηρεάζει την τεχνική του καλλιτέχνη. Έτσι ο φιλότεχνος βρίσκεται μπροστά σε μια εντελώς καινούρια δουλειά του Μακρόπουλου, ο οποίος συνηθίζει να μας ξαφνιάζει κάθε φορά που παρουσιάζει έργα του.

Αυτή τη διαρκώς ανανεούμενη εικαστική ματιά του καλλιτέχνη τη διαπιστώνει κανείς παρατηρώντας τις αλλεπάλληλες φάσεις του έργου του, τόσο του ζωγραφικού όσο και του γλυπτικού.

Ν. Ν.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass