«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...» ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ

Το πνευματώδες χιούμορ του Ντάριο Φο

* Καυστικότατα, ευρηματικότητα, χιούμορ έναντι στην ακρίβεια και την οικονομική κρίση

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2008 1:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Με ένα έργο κοινωνικής διαμαρτυρίας, μια εξαιρετικά επίκαιρη κωμωδία του βαβευμένου με Νόμπελ Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο και με καταβολές από την κομέντια ντελ Άρτε που φέρει τον τίτλο «Δεν πληρώνω», εγκαινιάζει τη νέα χειμερινή θεατρική περίοδο το «Θεσσαλικό Θέατρο» - Δη.Πε.Θε. Λάρισας, που ανεβαίνει στην Κεντρική του Σκηνή, στο «Θέατρο του Μύλου», αύριο το βράδυ. Για την πρώτη για φέτος παραγωγή, μίλησαν χθες η πρόεδρος του Θεσσαλικού κ. Μαρία Αγραφιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Άκυς Μητσούλης, η σκηνοθέτης κ. Ελένη Μποζά, η σκηνογράφος κ. Μυρτώ Σταμπούλου και οι ηθοποιοί κ. Πόπη Πελτεκοπούλου Κ. Καλλιβρετάκης, Ζ. Μωραΐτη, Χ. Φλέουρας και Δ. Φράντζιου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη σκηνή του «Μύλου».
«Το ‘Δεν πληρώνω...’ του Ντάριο Φο είναι ένα έργο που καταπιάνεται με προβλήματα του καιρού μας και συγκεκριμένα με το «προσφιλές» σε όλους θέμα της ακρίβειας στο οποίο όμως το χιούμορ και η σάτιρα προκαλούν ανατρεπτικές καταστάσεις. Το βασικό αντικείμενό του και οι ερμηνείες των ηθοποιών θα αγγίξουν τους θεατές» σημείωσε η πρόεδρος του Θ.Θ. κ. Μαρία Αγραφιώτη.
Επιβεβαιώνοντας το σπουδαίο ρόλο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα ο κ. Μητσούλης, με τη σειρά του, υπογράμμισε τη δυνατότητα της θεσσαλικής σκηνής να καταθέτει νέες προτάσεις στο κοινό τονίζοντας ότι η αυριανή παραγωγή είναι ένα περίτεχνα διασκευασμένο θεατρικό έργο που δεν προδίδει σε καμία περίπτωση το ύφος και το ήθος του συγγραφέα. Ο κ. Μητσούλης εξέφρασε τέλος τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη δουλειά που έχει προηγηθεί από όλους τους συντελεστές και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους θερμά για την καθοριστική συμβολή τους στο ανέβασμα του έργου. «Ο φετινός χειμώνας θα είναι ένας χειμώνας γεμάτος θέατρο» δήλωσε υπενθυμίζοντας στους θεατρόφιλους να μεριμνήσουν από νωρίς για την ψυχαγωγία τους.
Εξαιρετικά επίκαιρο, ενδιαφέρον και δύσκολο, χαρακτήρισε το έργο η σκηνοθέτης κ. Ελένη Μποζά καθώς πραγματεύεται το ζήτημα της ακριβείας που απασχολεί τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας γεγονός που φόρτισε συναισθηματικά την προετοιμασία δεδομένου ότι οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα που προκύπτουν. «Το ‘Δεν πληρώνω...’ είναι ένα συμπυκνωμένο έργο, είναι τρεις παραστάσεις σε μια, που μέσα σε ένα ερευνητικό κείμενο αναζητά την επιθεώρηση που έρχεται στην επιφάνεια με χορό, τραγούδι και πολλή σάτιρα. Είναι επομένως ένα έργο διαμαρτυρίας που συνδέεται απόλυτα με το θέατρο που από πάντοτε είναι μια πολιτική πράξη» είπε η κ. Ελένη Μποζά, η οποία αναφερόμενη στη συνεργασία της με το «Θεσσαλικό Θέατρο», επιβράβευσε την άψογη συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες στην παράσταση, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να αναγνωρίσει τη μεγάλη παράδοση του θεάτρου.
Για την πρωτοτυπία των σκηνικών και των κοστουμιών, που «αμετακίνητα» βάζουν το θεατή σε ένα σούπερ- μάρκετ όπου και εξελίσσεται σύγχρονη καθημερινότητα, μίλησε η σκηνογράφος κ. Μυρτώ Σταμπούλου διευκρινίζοντας ότι η παράσταση πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα, στους καταναλωτικούς διαδρόμους και μπροστά από την κόκκινη αυλαία που σηματοδοτεί πολλά σημαντικά σημεία του έργου. Ωστόσο, το δικό της ρόλο έχει στη δυναμική επιθεώρηση και η κινησιολογία που η χορογράφος κ. Ζωή Χατζηαντωνίου ενσωμάτωσε στην ερμηνεία των ηθοποιών, η οποία σε κάποιες σκηνές αποδίδεται κυρίως μέσα από τη θεατρική κίνηση. Τέλος, η κ. Πόπη Πελτεκοπούλου και οι υπόλοιποι ηθοποιοί να μην χάσει κανείς τη θεατρική παράσταση που έχει να δώσει κάτι ξεχωριστό σε όλους σε μια δύσκολη εποχή όπου το τραγικό και το κωμικό στοιχείο υπάρχουν τόσο στην τέχνη όσο και στην καθημερινή ζωή.
Το έργο ανεβαίνει αύριο το βράδυ στις 9 μ.μ. και κάνει επίσημη πρεμιέρα την Παρασκευή, σε διασκευή των Ελένης Μποζά και Μυρτώς Σταμπούλου με σκηνοθεσία Ελένης Μποζά, σκηνικά και κοστούμια Μυρτώς Σταμπούλου, μουσική Σταύρου Γασπαράτου, κινησιολογία- χορογραφία Ζωής Χατζηαντωνίου και φωτισμούς Μάκη Παπατριανταφύλλου. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Πόπη Πελτεκοπούλου, Κώστας Καλλιβρετάκης, Ζωή Μωραΐτη, Χάρης Φλέουρας και Δήμητρα Φράντζιου.
 
Διάθεση εισιτηρίων
Εισιτήρια προπωλούνται στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, 1ο όροφο, και στο «Θέατρο του Μύλου» την ημέρα της παράστασης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-621.209. Σημειώνεται ότι συνεχίζεται και η διάθεση των ενιαίων εισιτηρίων, κόστους πενήντα ευρώ, που περιλαμβάνει όλες τις θεατρικές παραστάσεις της θεατρικής περιόδου 2008-2009 συμπεριλαμβανομένης και της καλοκαιρινής. Πληροφορίες 2410-533.417.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass