ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟ» ΤΟΥ Θ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Η μαγεία της όπερας στη σκηνή του ΔΩΛ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2008 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Το εξευγενισμένο μουσικό θεατρικό είδος της όπερας, με ένα από τα έργα που καθιερώθηκαν στον ελληνικό πολιτιστικό κόσμο, θα χαρίζει από αύριο και έως τις 20 Δεκεμβρίου στο λαρισαϊκό κοινό ώρες εκλεπτυσμένης ψυχαγωγίας γεμάτες θέατρο, χορό και σκηνογραφία. Ο Δήμος Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ανεβάζοντας, μετά την περσινή επιτυχία της «La Traviata» τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά, πραγματοποιούν αύριο στις 9 μ.μ. την πρεμιέρα της δημοφιλέστερης ελληνικής οπερέτας «Ο Βαφτιστικός» στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, σκοπεύοντας να εξυψώσουν ηθικά και πνευματικά τον ακροατή μέσα από τη δύναμη της τέχνης.
Στο μεγάλο εγχείρημα που διαμορφώνει την πολιτιστική εικόνα του τόπου με άλλα κριτήρια και στην καθοριστική συμβολή των ατόμων που υποστηρίζουν το μεγαλειώδες ύφος της οπερατικής παράδοσης, στάθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Χρ. Οικονόμου, ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απ. Αλεξίου, ο μαέστρος της ΣΟΝΔΛ κ. Χρ. Κτιστάκης, η εκδότης – διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, ο διευθυντής του «Pantheon Plaza» κ. Γ. Κατσαρός, ο διευθυντής της «Δημιουργικής Α.Ε» κ. Κ. Γουργιώτης και ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας «Consult» κ. Αλβέρτος Ρούσσος.
«Μετά τη μεγάλη επιτυχία της «La Traviata» πήραμε το θάρρος να προχωρήσουμε και σε άλλες μεγάλες παραγωγές και αισθάνομαι υπερήφανος που είμαστε και φέτος σε θέση να ανακοινώσουμε την πρεμιέρα της ελληνικής οπερέτας του Θ. Σακελλαρίδη, η οποία που όμως δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί αν δεν συνέπρατταν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου» σημείωσε ο κ. Τζανακούλης, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της οπερέτας μη παραλείποντας να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην κ. Δανάη Δημητρακοπούλου υπογραμμίζοντας το προσωπικό της ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Οικονόμου δηλώνοντας πεπεισμένος ότι πλέον η Λάρισα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της περιφέρειας καθώς διαθέτει ένα πλούσιο και ικανό δυναμικό.
Για μια παράσταση άκρως επαγγελματική, μια παράσταση αξιώσεων έκανε λόγο ο κ. Αλεξίου προτείνοντας στους Λαρισαίους να γευτούν την τέρψη της σύνθεσης μουσικής και θεάτρου. «Μετά από εντατικές προετοιμασίες και πρόβες στη Λάρισα και στην Αθήνα ανεβάζουμε το «Βαφτιστικό» στη Λάρισα, ένα έργο απολαυστικό έργο, κατανοητό για το κοινό, με ελληνικό κείμενο και τραγούδια, προσιτό για μικρούς και μεγάλους» σημείωσε.
Με τη σειρά του ο κ. Κτιστάκης, μίλησε με συγκίνηση και ανακούφιση για την παραγωγή της οπερέτας, λέγοντας ότι η παρότρυνση του κόσμου πέρυσι ήταν τόσο μεγάλη και το χειροκρότημα τόσο ζεστό που την ώρα που έκλεινε η αυλαία της τελευταίας παράστασης της όπερας «la traviata» μία σκέψη υπήρχε στο μυαλό του, ο προγραμματισμός του επόμενου λυρικού έργου, ο οποίος ήταν και ο λόγος που βρέθηκε να χτυπά με την μπαγκέτα του, όπως χαρακτηριστικά είπε, τις πόρτες του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης. Συνεχίζοντας, ο κ. Κτιστάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο κόστος μια τέτοιας παραγωγής ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στο δρόμο του, όπως η κ. Δανάη Δημητρακοπούλου και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ε» που με τη βεβαιότητα της επιτυχίας, στήριξε γενναία την ιδέα της οπερέτας και τους άλλους χορηγούς όπως το «PANTHEON PLAZA» - Ψυχαγωγικό και Εμπορικό Κέντρο, η εταιρία «BOTTONE-ARTISTICO», και η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ. «Παρά τις δυσάρεστες συγκυρίες, η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και οι θέσεις εξαντλούνται για αυτό το λόγο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν να κατοχυρώσουν τα εισιτήριά τους» συμπλήρωσε. Τέλος, η εκδότης – διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου απηύθυνε σε όλους τους συντελεστές θερμά συγχαρητήρια.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Αθήνα 1918 και η χαριτωμένη Βιβίκα που είναι παρεξηγημένη με το σύζυγό της, Ζαχαρούλη, εξαιτίας μιας ερωτικής του περιπέτειας. Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής κάνει την εμφάνισή του ο Χαρμίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι βαφτιστικός της Βιβίκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για κάποιον ο οποίος συνέτασσε τα γράμματα του άξεστου και αναλφάβητου βαφτιστικού προς τη νονά του και είχε γοητευθεί από αυτήν, τώρα όμως παντρεμένος με μια παλιά συμμαθήτρια της Βιβίκας που και αυτή κάνει την εμφάνισή της στη φιέστα. Ταυτόχρονα καταφθάνει και ένας θείος της ηρωίδας, συνταγματάρχης, ο οποίος τη βρίσκει στην αγκαλιά του δήθεν βαφτιστικού. Από εκεί αρχίζει να περιπλέκεται η κατάσταση, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που προσπαθούν όλοι να ξεδιαλύνουν.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ «ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΥ»
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων, η Χορωδία Όπερας Δ.Ω.Λ. και το Θεσσαλικό Μπαλέτο ανεβάζουν αύριο την οπερέτα «Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ» και συνεχίζουν τις παραστασεις στις 14, 16, 18,19 και 20 Δεκεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ. Μέγας Χορηγός είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», χορηγοί το «PANTHEON PLAZA» - Ψυχαγωγικό και Εμπορικό Κέντρο, η εταιρία «BOTTONE-ARTISTICO», και η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ». Υποστηρικτές επικοινωνίας είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, ASTRA TV και η διαφημιστική εταιρία Consult Advertising & Promotion.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης, Δημήτρης Κτιστάκης, σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης, Σκηνογραφία: Κώστας Βαρνάς, Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα, Φωτιστής: Βιλ Κάσπερς, Χορογραφίες μπαλέτου: Γκες Μίχωφ, Χορογραφίες χορωδών: Καμέλια Δαμαλή
Διεύθυνση Χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης, Χρήστος Κτιστάκης, Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπέκου, Μακιγιέζ: Angelina Bozic – Τσακάκη
Κομμωτική: Ζώζη Βαβακαλινά, Εκτέλεση Σκηνικού: Αστέριος Κτιστάκης (ευγενώς προσφερθείς), Τεχνική Υποστήριξη: Δημήτρης Τζαβέλλας, Φροντιστής Ορχήστρας: Θάνος Κυρίδης, Γραμματειακή Υποστήριξη: Βαρβάρα Βασιλάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Κοινοπραξία «ΟΠΕΡΕΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ «Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ»
Πρόεδρος Δ.Ω.Λ.: Χρίστος Οικονόμου, Διεύθυνση Δ.Ω.Λ.: Απόστολος Αλεξίου, Σχεδιασμός Εντύπων: Consult Advertising & Promotion –Αλβέρτος Ρούσσος
ΣΟΛΙΣΤΕΣ
Βιβίκα: Ελπινίκη Ζερβού, Άρτεμης Μπόγρη, Χαρμίδης: Γιάννης Χριστόπουλος, Νίκος Στεφάνου, Ζαχαρούλης: Μιχάλης Κατσούλης, Κική: Ιωάννα Φόρτη, Συνταγματάρχης: Γιάννης Κουκουτάρας, Κωστής Ρασιδάκης, Μάρκος Κορτάσης (Βαφτιστικός): Βασίλης Καρμίρης - Ηθοποιός, Μίμης: Βασίλης Παπαβασιλείου, Μαρτής: Γιώργος Γκανάς
Μαγείρισσα: Χριστίνα Γκαργκινούδη, Ράπτης: Χρήστος Γκακούδης, Σωτήρης Λάκης, Φρίτσι: Ντίνα Παπαθανασίου, Μάγδα Αλεξανδρή, Λόλα: Έλενα Γκατζά, Μαρία Ναλμπάνη, Ρωμαντσιέρα: Χρύσα Σκαμπαρδώνη, Εύα Γαλλού, Γκραν Κάσας: Γιώργος Δραγάζης, Χρήστος Ζαχαρίας, Μία Κυρία: Σταυρούλα Σαϊνίδου, Μπαλέτο: Ιωάννα Λαγού, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Βασιλική Σουλτούκη, Βίκυ Κάλλα
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΧΟΡΩΔΩΝ
Γυναίκες: Θεοδώρα Ψύρρα, Σταυρούλα Σαϊνίδου, Έλενα Γκατζά, Χρύσα Σκαμπαρδώνη, Αθηνά Τοτόμη, Δήμητρα Βρούζου, Μάχη Κοντού, Μαρία Ναλμπάνη, Χαρούλα Λεβέντη, Ζωή Γκόλτσιου, Κυριακίδου Κατερίνα. Άνδρες: Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Λαπούσης, Γιώργος Πετρογιαννάκης, Μάριο Σπριντζιάνο. Η Χορωδία όπερας Δ.Ω.Λ. αποτελείται από μέλη της Μικτής Χορωδίας Δ.Ω.Λ., του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, της Δημοτικής Χορωδίας Τυρνάβου και της Χορωδίας Λέσχης Φιλουμούσων.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass