Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

Η δημιουργία προπύργιο πολιτισμού

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2008 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά, μια έκθεση ζωγραφικής με πηγή έμπνευσης το τεράστιο έργο του Μ. Καραγάτση, θα φιλοξενείται από μεθαύριο Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ξεναγώντας τους παρατηρητές του, μέσα από τα μονοπάτια της ζωγραφικής, στα μέρη όπου ο μεγάλος δημιουργός βρέθηκε. «Πρόκειται μια έκθεση που περιλαμβάνει τριάντα εφτά μοναδικά έργα, που σηματοδοτούν τη λήξη του έτους Καραγάτση γιορτάζοντας παράλληλα το έργο του» σημείωσε ο πρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Ξηρομερίτης ευχαριστώντας όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στη διοργάνωσή της. Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης κ. Θανάσης Δουμακής υπογράμμισε τη σημασία της έκθεσης έργων νέων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από τον Μ. Καραγάτση σημειώνοντας ότι η Ραψάνη όπως και η Λάρισα συνδέεται με τη ζωή και το συγγραφικό έργο του συγγραφέα καθώς το φυσικό περιβάλλον πρωταγωνιστούσε στη δουλειά του. Γι΄ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, η έκθεση, θα βρεθεί την ερχόμενη Άνοιξη και στη Ραψάνη.
Συγχαίροντας τη διοίκηση της Πινακοθήκης για την πρωτοβουλία της οργάνωσης της έκθεσης ο καθηγητής του Ε.Ε. της Πινακοθήκης κ. Αντώνης Καρακωνσταντάκης σημείωσε ότι η Λάρισα χρωστά πολλά περισσότερα σε ένα άξιο πρεσβευτή της πόλης μας. «Εμείς ως καλλιτέχνες πράξαμε το αυτονόητο, δηλαδή εμπνευστήκαμε από το έργο του και δημιουργήσαμε ο καθένας έργα ως μια σπονδή έστω και αν ο αριθμός των έργων που συγκεντρώθηκαν για την έκθεση είναι δυσανάλογος με τον αριθμό των καλλιτεχνών που υπάρχουν στην πόλη μας. Πιστεύω ότι όσο περισσότερα γλυπτά, όσο περισσότερα ζωγραφικά έργα, όσες περισσότερες ψηφίδες, τόσο λιγότερη βία θα αντιμετωπίζει η κοινωνία μας γιατί ο πολιτισμός είναι προπύργιο» τόνισε.
«100 χρόνια Μ. Καραγάτσης»
Ο Δήμος Λαρισαίων, που πρώτος πανελλήνια τίμησε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Καραγάτση, έχει εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του την ομαδική έκθεση με θέμα «Εκατό χρόνια Μ. Καραγάτσης. Διαρκής πηγή έμπνευσης», που εγκαινιάζει η Δ.Π. Λ.– Μ.Γ.Ι.Κ. μεθαύριο Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασίου Ελένη, Αντωνίου Μαρία, Βαμβατήρα Μάγδα, Γεωργαντζά Παντούλα, Γιαβασιάν Άννυ, Γιαλαμά Αναστασία, Γκουντουβά Μαριάννα, Γκουτζουρέλας Γεώργιος, Δημητρίου Αστέριος, Ζαπίτη Σοφία, Κακκάβα Στέλλα, Καλαμάρας Γεώργιος, Καπελεντζή Άννα, Καππέ Σταματία, Καραγγέλη Ευαγγελία, Καρακωνσταντάκης Αντώνης, Λάνταβου Ευτυχία, Λαπούσης Δημήτρης, Λάσκαρης Αστέριος, Μαλάκη Έφη, Μπέης Γιάννης, Νασιάκου Κατερίνα, Νάστος Βασίλης, Παναγιώτου Μαρία, Παπαργύρης Κων/νος, Πετρίκης Σωτήρης, Πίσπα Ευαγγελία, Πίσπας Κων/νος, Πρωτόγερου Ελευθέρια, Σαμαράς Χρήστος, Σδούκου Έφη, Σεïτάνη Ζωή, Τζίκα Άννα, Τσάτσαβου Άννα, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Φαλιάγκας Αθανάσιος, Φουλούλης Θεόδωρος, Χριστοδούλου Νίκος. Στο αμφιθέατρο της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. θα προηγηθεί εκδήλωση για τον Μ. Καραγάτση που θα περιλαμβάνει ομιλία Προέδρου Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. κ. Μάριου Ξηρομερίτη, ομιλία κ. Δέσποινας Βασβατέκη - συγγραφέας και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. με θέμα «Επίδραση του Θεσσαλικού τοπίου στο έργο του Καραγάτση». Με την ευγενική υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αποσπάσματα του έργου του Μ. Καραγατση θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κωστής Καλλιβρετάκης και Δήμητρα Φράντζιου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Χρήστος Παπανικολάου, ο Χρήστος Σαμαράς και η Μαρίνα Μπλιάτσιου. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass