ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ «ΜΥΛΟΥ»

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα» από το «Θεσσαλικό Θέατρο»

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2008 1:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:08
Την κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ στη «Δεύτερη Σκηνή» του Θ.Θ. στο Θέατρο του «Μύλου». Το έργο γράφηκε από τρεις Άγγλους, τον Adam Long, τον Daniel Singer και τον Jess Borgesson, μέλη της θεατρικής ομάδας Reduced Shakespeare Company, και πρωτοπαίχτηκε από τους ίδιους τους συγγραφείς στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1987, ενώ αργότερα παίχτηκε και στο Λονδίνο για δέκα συνεχόμενες θεατρικές περιόδους. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Οι Άγγλοι συγγραφείς του έργου, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά στα μαθητικά θρανία μελετώντας Σαίξπηρ, και, αφού μετά από αλλεπάλληλες απεγνωσμένες προσπάθειες να πιάσουν τη βάση στο μάθημα της αγγλικής λογοτεχνίας, κατάφεραν να τελειώσουν επιτέλους το σχολείο στα 41 τους, αποφάσισαν να συμπτύξουν όλα τα έργα του Σαίξπηρ σε ένα μόνο κείμενο, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι άδικα τόσα χρόνια οι καθηγητές τους στο σχολείο επέμεναν στην εξονυχιστική μελέτη κάθε έργου του Σαίξπηρ χωριστά, και ότι άδικα τους άφηναν στην ίδια τάξη με την ανόητη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τον Σαίξπηρ.
«Η ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»
Γράφει ο Σαίξπηρ στον Άμλετ. Ακολουθώντας λοιπόν το πνεύμα αυτής της φράσης, οι τρεις συγγραφείς συνόψισαν 37 έργα και 14 σονέτα του Σαίξπηρ. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά κατορθωτό όπως αποδεικνύεται. Πρώτο έργο το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Ακολουθούν ο «Τίτος Ανδρόνικος» κι ο «Οθέλλος». Το πλέον αξιοπερίεργο ωστόσο είναι το επόμενο μέρος. Δεκαέξι κωμωδίες σε μία μόνο ενότητα με τον τίτλο «Η Κωμωδία Δύο Μετρημένων Κυρίων Χαμένων στις Κυράδες της Βενετίας σε μία Καλοκαιρινή Δωδεκάτη Νύχτα του Χειμώνα». Όλα, λοιπόν, τα έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα. Μια παράσταση που αγγίζει τα όρια του stand up, διαδραστικό, με συμμετοχή κοινού, εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, και καταπληκτικό χιούμορ. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Άκυ Μητσούλη, μετάφραση Βιολέτας Διώνη, σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Στρούλια, επιμέλεια κίνησης της Ρούλας Καραφέρη, φωτισμούς του Μάκη Παπαντριανταφύλλου, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θεοδώρα Μουκούλη, Χρήστος Συριώτης, Περικλής Τσαμαντάνης και Αντονέλλα Χήρα. Πληροφορίες για εισιτήρια στο τηλέφωνο 2410- 621.209.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass