ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ «ΜΥΛΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα»

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2008 22:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:11
Την κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. στη «Δεύτερη Σκηνή» του Θ.Θ. στο Θέατρο του Μύλου. Το έργο γράφτηκε από τρεις Άγγλους, τον Adam Long, τον Daniel Singer και τον Jess Borgesson, μέλη της θεατρικής ομάδας Reduced Shakespeare Company, και πρωτοπαίχτηκε από τους ίδιους τους συγγραφείς στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1987, ενώ αργότερα παίχτηκε και στο Λονδίνο για δέκα συνεχόμενες θεατρικές περιόδους. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
 
«Δεν Πληρώνω...» του Ντάριο Φο
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Δεν πληρώνω...» του Ντάριο Φο από το Θεσσαλικό Θέατρο στο Θέατρο του Μύλου. Εισιτήρια για τις παραστάσεις του Θ.Θ. προπωλούνται στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, 1ος όροφος και στο Θέατρο του Μύλου την ημέρα της κάθε παράστασης. Πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες των παραστάσεων μπορούν να αναζητήσουν, όσοι επιθυμούν, στο τηλέφωνο 2410-621.209, στο «Χατζηγιάννειο» και στο Θέατρο του Μύλου 2410-533.417. Σημειώνεται ότι συνεχίζεται και η διάθεση των ενιαίων εισιτηρίων, κόστους πενήντα ευρώ, που περιλαμβάνει όλες τις θεατρικές παραστάσεις της θεατρικής περιόδου του Θ.Θ. 2008-2009 συμπεριλαμβανομένης και της καλοκαιρινής.
 
Όλος ο Άμλετ...
To Θεσσαλικό θέατρο με την παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι σε πείσμα των καιρών και της άποψης σωστής κατά τη γνώμη μου, ότι η κοινωνική κρίση εμπεριέχει και την κρίση πολιτισμού μας, επιμένει πρωτοποριακά και κυρίως ποιοτικά. Ο κ. Μητσούλης πραγματικά κατά το κοινώς λεγόμενο «έγραψε» σ’ αυτή τη σκηνοθετική του δουλειά. Τα κύρια στοιχεία της παράστασης ήταν η ευρηματικότητα, η διαδραστικότητα, η ταχύτητα, η έκπληξη σε κάθε σκηνή, το χιούμορ, αλλά και η ικανότητά του να κρατά επί δυο ολόκληρες ώρες το κοινό του καθηλωμένο, ακόμα και αυτούς που ίσως δεν είχαν διαβάσει ολόκληρο το Σαίξπηρ, σε άπειρες ώρες. Tα πάντα ήσαν μελετημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμα και όταν στη σκηνή διαδραματίζονταν ταυτόχρονα διάφορες καταστάσεις, και υπήρχε μια συνεχής κινητικότητα που φαινόταν αυτοσχεδιαστική, υπήρχε μια απόλυτη τάξη μέσα στην αταξία. Τίποτα και καμιά κίνηση δεν γινόταν χωρίς να είναι ζυγισμένη με απόλυτη ακρίβεια. Σημαντικό επίσης στοιχείο ήταν η υποκριτικές δυνατότητες των ηθοποιών του, οι οποίες μαρτυρούσαν αν μη τι άλλο, σκληρή δουλειά, συνυπολογιζομένου και του χρόνου προετοιμασίας. Οι ηθοποιοί, Θεοδώρα Μουκούλη, Χρήστος Συριώτης, Περικλής Τσαμαντάνης και Αντονέλλα Χήρα. ήσαν αεικίνητοι στη σκηνή, αλήθεια πότε προλάβαιναν και άλλαζαν ρούχα και ύφος είναι απορίας άξιον, επικοινωνούσαν συνεχώς με το κοινό δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, και το συμπαρέσυραν να συμμετάσχει με έξυπνα δοσμένα ερεθίσματα. ΄Ηταν φανερό πως ζούσαν και οι ίδιοι τις καταστάσεις και τις μετέδιδαν με εφηβική ζωντάνια γι’ αυτό και πολλές φορές οι θεατές τους αντάμειβαν με θερμό χειροκρότημα μεσούσης της παράστασης. Όμως το αποτέλεσμα πιστεύω ήρθε και με την εκπληκτική, φανταστική και ευρηματική δουλειά της σκηνογράφου- ενδυματολόγου Ελένης Στρούλια, την οποία άλλωστε έχουμε απολαύσει και σε προηγούμενες συνεργασίες της με το Θεσσαλικό θέατρο. Φυσικά θα αναφέρω και την πολύ καλή Ρούλα Καραφέρη η οποία είχε την επιμέλεια της κίνησης, της αεικίνησης των ηθοποιών θα ’λεγα καλύτερα, καθώς και τον Μάκη Παπατριανταφύλλου που είχε την ευθύνη του φωτισμού. Μια καλοδουλεμένη δεμένη ομάδα λοιπόν, σε μια υπέροχη παράσταση που αποθεώνεται κάθε βράδυ από το Λαρισαϊκό, και όχι μόνο, κοινό.
Άντα Σαρτζή - Φιλόλογος
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass