Πανευρωπαϊκή έκθεση κόμικς από 24 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 13:15

Μία έκθεση με ξεχωριστό χαρακτήρα ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη Λάρισα, με γενικό τίτλο  με τη συμμετοχή νέων και καταξιωμένων Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών της 9ης Τέχνης, στο Προσκήνιο Πολιτισμού στον χώρο του δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ.

Η Λάρισα, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, φιλοξενεί, για πρώτη φορά στη χώρα μας, δημιουργούς και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία μοναδική για τα εγχώρια και σπάνια για τα διεθνή δεδομένα έκθεση, που αναδεικνύει το πλούσιο πολιτισμικό έργο της ευρωπαϊκής δημιουργίας και την παγκοσμιότητα των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούν τα κόμικς για να μεταδώσουν μηνύματα, σκέψεις και συναισθήματα.

Στην ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της έκθεσης, με δείγματα από τα έργα των δημιουργών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας, Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Στην έκθεση είναι παρούσα όλη η Ευρώπη. Παρέχεται η δυνατότητα στους Λαρισαίους να δουν τα ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη για τα κόμικς, αλλά και τα δικά τους παιδιά να στέκουν ισοδύναμα με διεθνείς δημιουργούς. Σε μας δίνεται η δυνατότητα να δείξουμε σε Ευρώπη και Ελλάδα το πνεύμα που θα διατρέχει το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε για την υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021».

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, D’ Israeli από τη Μεγάλη Βρετανία, Zoltan Fritz από την Ουγγαρία, Alexandru Ciubotariu από τη Ρουμανία, και ο Έλληνας Τάσος Αποστολίδης, οι οποίοι μετέχουν στην έκθεση, θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα για να συμμετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις και να μοιραστούν με το κοινό τη δημιουργική τεχνογνωσία τους.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο των Γιώργου Ακοκαλίδη και Τάσου Αποστολίδη «Κωμωδίες του Αριστοφάνη» σε κόμικς, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εγχώρια κόμικς και φέτος γιορτάζει 30 χρόνια κυκλοφορίας.

Πλήθος άλλων εκδηλώσεων περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά και δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες και διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας και εξοικείωσης με τα κόμικς και υπόσχονται ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Comicdom Press, διοργανώτρια του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens, θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass