Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δήμαρχο Λάρισας η «χρυσή» ΙnDonnation

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 14:31

 

Τις «χρυσές» φωνές του γυναικείου συνόλου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, InDONNAtion, που απέσπασαν το χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών INTERKULTUR που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Καλαμάτα, τον μαέστρο της Δημήτρη Κτιστάκη και το διευθυντή του Δημοτικό Ωδείο Λάρισας κ. Βασίλη Αλεξίου, υποδέχθηκε στα γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων συνεχάρη τα μέλη του συνόλου για τη σημαντική διάκριση, και καταδεικνύει ότι η Λάρισα έχεις τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να κάνει το μεγάλο άλμα, σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, τόνισε ότι τη διάκριση του γυναικείου φωνητικού συνόλου InDONNAtion, δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της διοίκησης του Ωδείου να εντάξει το μουσικό σύνολο στο δυναμικό του.

Σημειώνεται ότι το σύνολο InDONNAtion διακρίθηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία (Α3) αποσπώντας Χρυσό μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν γυναικείες χορωδίες από Λιθουανία, Εσθονία, Νορβηγία και Κίνα. Επιπλέον, η InDONNAtion συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις Ελληνικές χορωδίες όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού . Γι αυτό το λόγο ήταν μια από τις πέντε χορωδίες (ανάμεσα σε 39 χορωδίες από 14 χώρες που συμμετείχαν ) που επιλέχθηκαν να τραγουδήσουν και να "κλείσουν" την τελετή λήξης του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε διαγωνισμό στα τρία χρόνια από την ίδρυσή της.

Σχετικά Άρθρα