Ανακαλύπτοντας την αφηρημένη και μυστηριώδη τέχνη

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2015 20:26

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε η ΣΤ΄ τάξη του 26ου Δημοτικού Σχολείου από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Συγκεκριμένα την 22-10-2015 η Στ΄τάξη του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, επισκέφτηκε στη ΔΠΛ-ΜΓΙΚ την έκθεση με τίτλο «Μύθοι, Μνήμες και Μυστήρια» όπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ανακαλύπτουμε την αφηρημένη και μυστηριώδη τέχνη!”. Τους μαθητές συνόδευε ο εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βλάχος Χρήστος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Μύθοι, Αναμνήσεις, Μυστήρια: πώς οι καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στο παρελθόν” και θα πραγματοποιείται έως τις 13/11/2015.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η προσέγγιση και κατανόηση του βασικού νοήματος της έκθεσης, συγκεκριμένα των τριών εννοιών: Μύθος-Μνήμη-Μυστήριο και της σχέσης αυτών με την τέχνη και με τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά. Οι μαθητές με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού τους, επισκέπτονται την περιοδική έκθεση και περιηγούνται σε αυτή, με βάση έργα τριών επιλεγμένων καλλιτεχνών. Μεσαιωνικοί θρύλοι, οικογενειακές φωτογραφίες και κείμενα του ελληνικού πολέμου, χώμα από τη Θεσσαλική γη, αφρικανικές μάσκες και χριστιανικά τάματα φανερώνονται στους μαθητές και τους μιλούν για το Μύθο, τις Αναμνήσεις και το Μυστήριο στην τέχνη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται από την κα Ελπίδα Σδράλη, τελειόφοιτη μουσειολόγο του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε'/ΣΤ' τάξης Δημοτικού & Α'/Β' τάξης Γυμνασίου (ανοιχτό και προς άλλες ομάδες μαθητών ή και εκπαιδευτικών μετά από συνεννόηση).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass