«Ο Προτελευταίος των Μόνικιν, ένας μονόλογος χωρίς αρχή και τέλος» στο «Θέατρο του Μύλου»

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2015 14:22

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί «Ο Προτελευταίος των Μόνικιν, ένας μονόλογος χωρίς αρχή και τέλος» του Πάρι Τακόπουλου με τον Νίκο Καλαμό στο «Θέατρο του Μύλου»

Το Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας μέσα στα πλαίσια των Θεατρικών Συναντήσεων του Φθινοπώρου 2015 που διοργανώνει το Θεσσαλικό Θέατρο του Δήμου Λαρισαίων θα δώσει δύο παραστάσεις στις 30 και στις 31 Οκτωβρίου 2015 στη θεατρική σκηνή του Θεάτρου του Μύλου, Λάρισα Τηλ. 2410 533417 με το έργο «Ο Προτελευταίος των Μόνικιν» του Πάρι Τακόπουλου με ερμηνευτή-σκηνοθέτη τον Νίκο Καλαμό

Ωρα : 21:00 Τιμή Εισιτηρίου € 10 & € 8 (ΑΜΕΑ, Ανέργους, Φοιτητές)

Στο νέο αυτό ανέβασμα του «Προτελευταίου των Μόνικιν» ενός από τα πιο κλασσικά σύγχρονα έργα του νέου νεοελληνικού Θεάτρου, θα έχει μια σύντομη συμμετοχή και ο ίδιος ο συγγραφέας του, Πάρις Τακόπουλος, ο οποίος αντί προλόγου θα παίξει ένα μικρό απόσπασμα από την εισαγωγή του ανέκδοτου «απόκρυφου», τρίτου τόμου της Κενής Διαθήκης που αποτελεί το μοναδικό γνήσιο τέκνο του Μόνικιν, μαζί με ένα «δήγμα» γραφής της αρχής του πρώτου τόμου της.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Προτελευταίος των Μόνικιν ( παραλλαγή του τίτλου : «Ο Τελευταίος των Μοϊκανών») είναι ο μύθος του Έλληνος και Ρωμιού Μόνικιν, ενός απελπισμένου νέου που εξιστορεί όλες τις δοκιμασίες του, τωρινές και παλιές, μέχρι τις προγονικές του, όπως «συλλογάται» την ματαιότητα των ανθρώπινων πραγμάτων, ενώ αισθάνεται πολύ μόνος, εγκαταλελειμμένος από τ’αγαπημένα του πρόσωπα, αναζητώντας ένα «σημαίνον» τέλος στην χωρίς σημασία ζωή του.

Το ελληνικό κονιάκ και το σκωτσέζικο ουίσκι είναι αρχικά τα μοναδικά όπλα του Μόνικιν, που τον κρατούν ζωντανό μαζί με το χιούμορ του. Χωρίς να βιάζεται να θέσει τέρμα στη ζωή του δείχνει ότι προτιμά να αναβάλλει συνεχώς την τελική του «αναχώρηση». Θα την αναβάλει όμως αυτή την φορά ; Ο δημιουργός της αφήνει τελικά το κοινό, να το ανακαλύψει.

Ο μονόλογος αυτός είναι ένα χιουμοριστικό ρεσιτάλ ζωής και απογνώσεως που προλέγει ένα δυσοίωνο και θαρραλέο εξιλαστήριο μέλλον. «Ο Προτελευταίος των Μόνικιν» είναι μια σύγχρονη ελληνική κωμικοτραγωδία, κάθε ανθρώπου που φοβάται την ζωή περισσότερο από τον θάνατο, ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί κάποια ελπίδα.

Ο Μόνικιν, όπως έγραψε ένας κριτικός για το ανέβασμά του στο ετήσιο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τον Αύγουστο του 2005, είναι ένας αξιαγάπητος «αντιήρωας», γραμμένος από έναν θεατρικό συγγραφέα, τα έργα του οποίου είναι γεμάτα από ακροβασίες του λόγου, και λογοπαίγνια, ανάλογα με αυτά του James Joyce.

Το έργο αυτό πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κούν, το 1978 με τον Δημήτρη Οικονόμου, και ξανανέβηκε στο Νεοελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη με Μόνικιν τον Νίκο Καλαμό το 2006, και στο μπαράκι του Βασίλη και στο θέατρο Εντροπία, από τον Ανδρέα Μαριανό, ενώ είχε παρουσιαστεί μεταφρασμένο στ’αγγλικά από τον Πάρι Τακόπουλο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου με μεγάλη επιτυχία, ανεβασμένο και παιγμένο από τον μαθητή της Στέλλας Άντλερ, Νίκο Καλαμό το θέρος του 2005.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass