ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Η «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν στην πλατεία Ταχυδρομείου

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2015 0:44

 

Την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν πρόκειται να τραγουδήσουν σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι, μαθητικές χορωδίες στην πλατεία Ταχυδρομείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στο πλαίσιο της υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας υποστηρίζει με ενθουσιασμό την υποψηφιότητα υλοποιώντας μία ευρηματική, ανοιχτή δράση ευαισθητοποίησης. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των σχολικών εορτών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από όλα τα σχολεία της Λάρισας, θα συναντηθούν στην πλατεία Ταχυδρομείου για να τραγουδήσουν σε ένα ενιαίο χορωδιακό σύνολο την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν που αποτελεί τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας «ο συμβολισμός της δράσης είναι διττός. Αφενός τονίζει τη σημασία του πολιτισμού ως γέφυρας των ευρωπαϊκών παραδόσεων, που αποτελεί και βασικό προγραμματικό στόχο της πρότασης της Λάρισας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Αφετέρου αντιπαραθέτει τη σημερινή εποχή της ευρωπαϊκής συνύπαρξης, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης ως μία “γέφυρα προοπτικής” και προόδου στη μακρινή πλέον περίοδο των εμπόλεμων ανταγωνισμών και συγκρούσεων που προκάλεσαν ανυπολόγιστα δεινά στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Για την υλοποίηση της δράσης, οι καθηγητές μουσικής δίδαξαν την «Ωδή στη Χαρά» σε ελληνικούς στίχους εντός του σχολικού προγράμματος, παράλληλα με την προετοιμασία των σχολικών γιορτών για την εθνική επέτειο.

Κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει ο μαέστρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης, ο οποίος συντονίζει το ενιαίο χορωδιακό σύνολο που προέκυψε μέσα από αυτή τη δράση.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Η δράση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πρόκειται να ενισχυθεί με έναν τρόπο που δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο την ώρα της διεξαγωγής της. Το εγχείρημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω τόσο της μεγάλης κλίμακας καθώς θα συμμετέχει τριψήφιος αριθμός ανθρώπων όσο και της εξαιρετικής πρωτοτυπίας αλλά και της σύντομης διάρκειάς του.

Επιπλέον, κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί!

Για να το μάθει, θα πρέπει να βρεθεί σήμερα Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, ώστε να το δει, να το ακούσει, να το ζήσει και να μπορέσει να το διηγηθεί σε όσους δεν σταθούν τόσο... τυχεροί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass