Συναυλία για τα 20 χρόνια της Μικτής Χορωδίας του ΔΩΛ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 18:30

Με μια μεγάλη συναυλία η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, γιορτάζει την επέτειο των 20 χρόνων απ’ την ίδρυσή της (1995 - 2015) και καλεί όλους τους φίλους της και γενικότερα όλους τους φίλους της χορωδιακής μουσικής να γιορτάσουν μαζί της. Η εορταστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015, στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ, με ελεύθερη είσοδο. Υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη και την Ιωάννα Σιοπούδη στο πιάνο, η χορωδία θα κάνει μια μουσική αναδρομή στην εικοσάχρονη πορεία της παρουσιάζοντας ένα απάνθισμα έργων της χορωδιακής μουσικής φιλολογίας απ’ την αναγέννηση μέχρι σήμερα (Gasparini, Mozart, Schumann, Rossini, Κωνσταντινίδη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι κ.α.)

Η Μικτή χορωδία του ΔΩΛ, με τη σημερινή της μορφή, ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του μαέστρου Γιάννη Τσανακά και επίλεκτων χορωδών της Λάρισας. Με την εμπνευσμένη καθοδήγηση και διεύθυνση του Γιάννη Τσανακά, πολύ γρήγορα η χορωδία εξελίχτηκε σε ένα φωνητικό σύνολο υψηλών απαιτήσεων. Το φθινόπωρο του 2002, μετά το θάνατο του μαέστρου Γιάννη Τσανακά, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΔΩΛ, η διεύθυνσή της ανετέθη στο σημερινό της μαέστρο Δημήτρη Καρβούνη ο οποίος εκλήθη να συνεχίσει το έργο του Δασκάλου του. Με την ακατάπαυστη παρουσία και δραστηριότητα στην εικοσαετή της πορεία, η χορωδία εξελίχτηκε σε ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά μουσικά σύνολα του ΔΩΛ και της πόλης μας. Εμφανίστηκε πολλές φορές στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία). Παρουσίασε μεγάλο αριθμό σημαντικών έργων χορωδιακής μουσικής, σε μορφή a cappella, ή σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΔΩΛ, τη ΣΟΝΔΛ και άλλα ορχηστρικά σύνολα (Ορχήστρα Νέων του Μουσικού Σχολείου του Rybnik της Πολωνίας, Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» κ.α.). Ενδεικτικά αναφέρονται τα έργα: “Gloria” & “Magnificat” του Antonio Vivaldi, “Carmina Burana” του Carl Orff, “Requiem” του W. A. Mozart, “Χορωδιακή Φαντασία” του L. V. Beethoven, “Άξιον εστί”, “Πνευματικό Εμβατήριο” και “Μάουτχαουζεν” του Μίκη Θεοδωράκη, “Όρνιθες” και ”Ματωμένος γάμος” του Μάνου Χατζιδάκι, “Ακάθιστος Ύμνος” του Χρήστου Λεοντή, “Ευτυχισμένος Πρίγκιπας” & “Εγωιστής Γίγαντας” του Άλκη Μπαλτά, κ.α.

            Το 2003 βραβεύτηκε στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ το 2004 και το 2009 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής «Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής» στην Πάτμο. Το Ανδρικό τμήμα της χορωδίας, συμμετείχε το 2003, στην παράσταση «Κηποθέατρο» του Νίκου Κυπουργού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD και το 2004, στην παρουσίαση της ίδιας παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε συναυλία στην Ελασσόνα, προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου. Έδωσε συναυλίες στις αδελφοποιημένες πόλεις Rybnik της Πολωνίας (2005) και Λάρνακα της Κύπρου (2010), συνεργαζόμενη με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς. Τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Θρησκευτικής Μουσικής στο Pomorie (Αγχίαλο) της Βουλγαρίας, αποσπώντας κολακευτικές κριτικές απ’ τους οργανωτές και το κοινό.  

            Το 2007 ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το CD «Έλα να πάμε τσάρκα» το οποίο περιλαμβάνει ρεμπέτικες καντάδες, διασκευασμένες για χορωδία και οργανικό σύνολο. Απ’ το 2014 διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια χορωδιακής μουσικής με τον επιφανή διευθυντή χορωδιών Αντώνη Κοντογεωργίου.

            Συνεργάσθηκε επίσης με πολλούς φορείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης μας (Ιερά Μητρόπολη Λάρισας, Θεσσαλικό Θέατρο, επιστημονικούς συλλόγους κ.α.)

           

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass