«OPENNIGHTS» events στο θέατρο ΟΥΗΛ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2015 15:30

H ομάδα χοροθεάτρου «OFFART», το EuropeDirect της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας και το σωματείο Εικαστικών «8», διοργανώνουν το 1o«OPENNIGHTS». Πρόκειται για παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου, στο ΟΥΗΛ και για έκθεση που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 2 Δεκέμβρη.

Ο τίτλος του είναι «HOME» και θα είναι η πρώτη παρουσίαση της πρότασης της ομάδας, προς την Υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Μέσα στα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα, καλούμαστε να θέσουμε εκ νέου, ερωτήματα σε σχέση με την έννοια της εστίας, του σπιτιού, της πατρίδας και εν τέλει της ταυτότητας μας. Τι είναι εστία, «HOME»,για τον καθένα, πόσο διαφορετική μπορεί να είναι και παράλληλα πόσα κοινά μπορεί να έχει η έννοια της.

Μια σειρά από εικαστικά έργα συνομιλούν με τον χορό και τη μουσική, σε μια δια-καλλιτεχνική παράσταση, που διερευνά την έννοια της εστίας και δημιουργεί ένα ποιητικό ταξίδι για τον θεατή.

Στο κέντρο του «ταξιδιού» θα παρουσιαστεί το ημιτελές διήγημα του Φ. Κάφκα, «Το κτίσμα, σε θεατρική μεταφορά. Για το τέλος, ένα μουσικό σχήμα –διαφορετικό κάθε βραδιά- σε ημι-ακουστική παρουσίαση, στον καναπέ του σαλονιού τους, που έχει μετακομίσει στο ΟΥΗΛ.

Παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Δήμητρα Εξάρχου, Έλλη Κυριαζή, Ήβη Σαμαρά, Ιφιγένεια Σδούκου, Θεοδώρα Τσιάτσιου.

Οι χορευτές: Βασιλίνα Αραπατσάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Κατερίνα Χονδρού, η ηθοποιός Έλενα Μιχαηλίδη σε σκηνοθεσία Τώνιας Ζαφειρίδου. Η ομάδα χοροθεάτρου «OFFART» και τα μουσικά projects «twoclose» (27/11), μουσικές παραλλαγές και αυτοσχεδιασμοί από την παράσταση «Δάφνη» (28/11), «ALOOVE» (29/11).

Καλλιτεχνική διεύθυνση- χορογραφία: Ρούλα Καραφέρη.

Είσοδος δωρεάν με δελτία προτεραιότητας, διαθέσιμα στο χώρο του ΟΥΗΛ από τις 7 το απόγευμα, τις ημέρες των παραστάσεων.

Αριθμός θεατών περιορισμένος.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 6 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ από 27 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου, στο θέατρο ΟΥΗΛ, ενώ τον Φεβρουάριο η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass