Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο ΟΥΗΛ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2015 16:48

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα θα παρουσιάσει στο ΟΥΗΛ, την παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το θέατρο σκιών είναι μια σπουδαία τέχνη, και ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους συναδέλφους του, με εφόδια τις σπουδές θεάτρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και τις συνεργασίες με τον Ευγένιο Σπαθάρη, τον Θύμιο Καρακατσάνη και τον Λάκη Λαζόπουλο που στιγμάτισαν τόσο τον τρόπο παιξίματος, όσο και το περιεχόμενο των παραστάσεών του.

Κάθε παράστασή του είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός για την τέχνη που υπηρετεί και για τον τόπο όπου παρουσιάζεται.

Οι παραστάσεις του Μάκη Χάρμπα ευωδιάζουν λαϊκή παράδοση, γιασεμί, αγιόκλημα, μηνύματα και ψυχαγωγία. Η παράσταση βασίζεται σε θεσσαλικό παραμύθι, που θεατροποιήθηκε από τον Μάκη Χάρμπα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, ο Καραγκιόζης προσπαθεί να βρει τρόπο για να εξοικονομήσει χρήματα για να περάσει για πρώτη φορά, αυτός και η καραγκιοζοοικογένειά του, ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

Ο φίλος του, ο Χατζηαβάτης, του προτείνει να κάνει τον ζητιάνο γιατί αυτές τις άγιες μέρες οι χριστιανοί είναι πιο ευαισθητοποιημένοι.

Μετά από σκέψη, ο Καραγκιόζης αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του, παρ’ όλο που η ζητιανιά απαγορεύεται στη χώρα.

Ο Πασάς ανακαλύπτει πως κάποιος ζητιανεύει και αποφασίζει να τον τιμωρήσει εμφανίζοντας τον αρχικαλικάντζαρο, ο οποίος μετατρέπει σε μαρτύριο τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη και της παρέας του. Η συνέχεια στον μπερντέ…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass