ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΘΙΜΩΝ

Γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2015 8:02

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, πιστή στο Χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με τα παιδιά και όχι μόνο, ετοιμάζει και παρουσιάζει τις επόμενες ημέρες 2 εκδηλώσεις αφιερωμένες σ’ αυτά.

Συγκεκριμένα:

- Σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, πραγματοποιείται η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης και Αλληλεγγύης με τον τίτλο «...στου Ολύμπου την αυλή, Θάματα και Καρκαντσέλια» στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» της Ελασσόνας.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη συναυλία, ένα παραδοσιακό «ταξίδι» με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, αφηγήσεις παραμυθιών, ευχές και παινέματα από παιδιά των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, έχοντας μαζί τους τα μέλη του «Εργαστηρίου Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία»(που εδρεύει στη Λάρισα) με πάνω από 20 παραδοσιακά όργανα. Ακόμη, την βραδιά ολοκληρώνει μικρή παράσταση από το Θεατρικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων με τον επίκαιρο τίτλο... «Ο Άγιος Βασίλης σε κρίση». Να θυμίσουμε ότι το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη και το μεράκι των ιδρυτών για την μουσική κουλτούρα και τον λαϊκό πολιτισμό αυτού του τόπου. Η δημιουργία του έχει ως κύριο άξονα τη συστηματική έρευνα και ενασχόληση των μαθητών με τη μουσική παράδοση της Ελλάδας, τα παραδοσιακά όργανα, καθώς και με την μελέτη των πολιτισμικών χαρακτηριστικών αυτής της μουσικής.

Η εκδήλωση εκτός από ψυχαγωγική, είναι και μια εκδήλωση αλληλεγγύης προς συνανθρώπους μας (όπως κάνει κάθε χρόνο η Λαογραφική Ελασσόνας). Τις προηγούμενες χρονιές ενισχύθηκαν το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, το Ορφανοτροφείο Βόλου και ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ – Η ΦΛΟΓΑ», και εφέτος θα ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελασσόνας. Η εκδήλωση της Κυριακής είναι υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας και έχει την υποστήριξη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.».

- Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, τα παιδιά της Λαογραφικής θα στολίσουν το «Δέντρο των Ευχών» στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Μια μοναδική πρωτοβουλία που πραγματοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια και ενθουσιάζει τους μικρούς φίλους. Τα παιδιά των εικαστικών τμημάτων της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, ετοίμασαν μοναδικές κατασκευές που θα τις τοποθετήσουν στο «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών» που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης. Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος στο εικαστικό εργαστήριο που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία από την υπεύθυνη εικαστικό της Λ.Α.Ε.Ε. και με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass