Κάηκαν 110 στρέμματα πευκοδάσους

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΤΟ «ΜΑΡΠΟΥΝΤΑ» ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 16:14

ΒΟΛΟΣ
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε χθες η φωτιά που ξέσπασε ξαφνικά αργά την νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη στη θέση Γερακίνη Λάκα της Αλοννήσου, μέσα σε δύσβατο σημείο στο πευκοδάσος που περιβάλλει την περιοχή, καίοντας με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 110 στρέμματα πευκοδάσους.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής της Αλοννήσου με οχήματα και 17 άνδρες, καθώς και 6 υδροφόρες του δήμου, επιχειρούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ χθες το πρωί έφτασαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για να τη σβήσουν πλήρως. Κατά την διάρκεια της νύχτας κρίθηκε απαραίτητη, για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Μαρπούντα Village Resort», επειδή η κατεύθυνση του ανέμου οδηγούσε τη φωτιά προς τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Όλοι οι ένοικοι του τουριστικού συγκροτήματος απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας δια θαλάσσης, με τρία σκάφη στα οποία επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού στο Πατητήρι, ενώ μετά την κατάσβεση της φωτιάς θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass