Εργα 10,4 εκατ. ευρώ προωθεί ο Δήμος Μουζακίου

ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ - «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» - ΥΜΕΠΕΡΑ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 16:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μία σειρά από μελέτες και προτάσεις για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για την κατασκευή και εκσυγχρονισμό παιδικών χαρών 600.000 ευρώ με συνδυαστικά χρηματοδοτικά εργαλεία τον «Φιλόδημο» και το «Leader». Με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστούν 16 σύγχρονες παιδικές χαρές, ενώ μέσω το Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Δήμου θα κατασκευαστούν και οι ανάλογες στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου. Επίσης, ο Δήμος Μουζακίου προχωρά στην προμήθεια δύο σύγχρονων μηχανημάτων, ενός φορτo-εκσκαφέα και μιας υδροφόρας ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το μηχανολογικό του εξοπλισμό με δύο νέα εργαλεία χρήσιμα για τη λειτουργία του. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται 256.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τον «Φιλόδημο». Το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου ενέκρινε τη μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί προς το Κάστρο Φαναρίου με προϋπολογισμό 251.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την πρόσβαση στο ιστορικό και αρχαιολογικό μνημείο που αποτελεί πόλο έλξης για πάρα πολλούς επισκέπτες του Δήμου Μουζακίου, αλλά και του Νομού Καρδίτσας. Ήδη στον «Φιλόδημο» έχει υποβληθεί ο φάκελος για τη Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας οδού Τ.Κ. Οξυάς ένα έργο που θα ενώσει στο κέντρο του χωριού με το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Ακόμη είναι έτοιμος ο φάκελος του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Γελάνθης και Λαζαρίνας» με προϋπολογισμό 4.652.471 ευρώ με χρηματοδοτικό εργαλείο τον «Φιλόδημο». Στο ίδιο πρόγραμμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου πήρε απόφαση να εντάξει την αντικατάσταση των δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε Παμίσου με προϋπολογισμό 2.991.935 ευρώ. Τέλος εγκρίθηκε η μελέτη και η υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού» με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Μουζακίου έχει έτοιμη τη μελέτη για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου» με προϋπολογισμό 248.000 ευρώ το οποίο θα προτείνει για χρηματοδότηση στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑ. Στο ΥΜΕΠΕΡΑ επίσης ο Δήμος Μουζακίου έχει υποβάλει έτοιμη τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Τέλος η τεχνική υπηρεσία δουλεύει και την ωρίμανση δύο ακόμη μελετών που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Μουζακίου και του Δημαρχείου Φαναρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass