Αναβαθμίζονται ψηφιακά οι βιβλιοθήκες της Καρδίτσας

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΕΞΑΚΟΣ-ΠΑΠΠΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 15:47

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών της πόλης και πιο συγκεκριμένα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 11 Παιδικών Βιβλιοθηκών, του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» - Κέντρου Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας και της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει: - Την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών του Δήμου. - Την ψηφιοποίηση σημαντικών λογοτεχνικών βιβλίων και εντύπων, περιοδικών και εφημερίδων κ.ά., καθώς και τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης. - Τη συνδιοργάνωση δράσεων για την προώθηση του βιβλίου, της δια βίου μάθησης, της πληροφοριακής εκπαίδευσης και της ανάπτυξης της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημείωσε: «Η Πολιτεία υποστηρίζει τις δομές εκείνες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, προάγουν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την έρευνα. Με την εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων σε διάφορους τομείς, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση- εξαλείφουμε τα ψηφιακά χάσματα». Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, δήλωσε: «Η Πολιτεία, υποστηρίζοντας τις συγκεκριμένες δομές, στέλνει θετικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Οι Δημοτικές Παιδικές Βιβλιοθήκες λειτουργούν σαν χώροι που προάγουν την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα, καλλιεργούν και οξύνουν το πνεύμα και τη φαντασία τους και τα απασχολούν με τον πλέον δημιουργικό τρόπο . Θα συνεχίζουμε να τις στηρίζουμε». Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής και ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Ηλίας Αντωνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass