Ξεμπλόκαρε το νέο Διοικητήριο, προχωράει το νέο Κλειστό Γυμναστήριο

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2018 15:19

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τα εργοτάξια των έργων που αφορούν το νέο Διοικητήριο και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο και τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρη Κουτρομάνο.
Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών των δυο σημαντικών αυτών έργων που αναμένονται το επόμενο διάστημα να δοθούν για χρήση αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης τόσο περιβαλλοντικά όσο και αρχιτεκτονικά.


Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανακοίνωσε για το επόμενο διάστημα την χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Έργα που ενισχύουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και συμβάλλουν στην αναβάθμισή της.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Επισκεφτήκαμε δυο εμβληματικά έργα τα οποία κατασκευάζουμε μέσα στην πόλη της Καρδίτσας. Το πρώτο έργο είναι το νέο Διοικητήριο, έργο προϋπολογισμού περίπου 12 εκατ. ευρώ. Προχωρά, υπάρχει επανεκκίνηση της εργολαβίας, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι κατασκευαστικές εταιρείες. Ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά την περιοχή.
Το δεύτερο είναι το Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας. Αποτελεί το πιο σύγχρονο γήπεδο της περιοχής και η Περιφέρεια χρηματοδοτεί αυτό το έργο με 11 εκατ. ευρώ.
Οι εργασίες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα προκειμένου άμεσα να αποδοθεί στους πολίτες και στους αθλητές αλλά και στην ομάδα της πόλης η οποία πάει πολύ καλά.
Από εκεί και πέρα μέχρι τέλους του χρόνου θα έχουμε υπογράψει τη σύμβαση του δρόμου Δέλτα – Παλαμά, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ ενώ στην ίδια φάση βρίσκεται και η παράκαμψη του Συκεώνα, προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ.
Οι υπηρεσίες μας έχουν εκπονήσει τις μελέτες και τα τεχνικά δελτία και προχωράμε το επόμενο διάστημα στη δημοπράτηση του πρώτου κομματιού του δρόμου Μουζάκι – Πλαστήρα, προϋπολογισμού 4,6 εκατ ευρώ. Έργο που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ θα ήθελα να επισημάνω τη βοήθεια που μας προσέφερε η βουλευτής κα Π. Βράντζα προκειμένου να φτάσουμε στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών.
Σύντομα προκηρύσσουμε το έργο για τις παιδικές κατασκηνώσεις στο Νεοχώρι, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Έργο για το οποίο συνεργαζόμαστε στενά με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το Σεβασμιότατο κ. Τιμόθεο.
Ένα άλλο μεγάλο έργο το οποίο έχουμε ωριμάσει είναι ο δρόμος Δέλτα – Καρδίτσα, προϋπολογισμού 31 εκατ. ευρώ με 8 εκατ. ευρώ να ανέρχεται το ύψος των απαλλοτριώσεων. Ένα έργο που θα αλλάξει την πόλη της Καρδίτσας.
Όλα αυτά τα χρόνια ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε υλοποιήσει και χρηματοδοτήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας πάνω από 470 έργα. Έργα χρήσιμα και ουσίας προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass