ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ:

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 21:51

Στη διαδικασία της δημοπράτησης μπαίνει το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ», προϋπολογισμού 278.000,00 ευρώ, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαμά προχωράμε στη χρηματοδότηση ενός έργου ουσίας που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά. Μέσω του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων, που υλοποιούμε, εξοικονομούμε πόρους, από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων και προστατεύουμε το περιβάλλον που αποτελεί το κοινό μας σπίτι. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του δημοσίου». Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις: *Θερμομόνωση των εξωτερικών επιφανειών με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης. *Θερμομόνωση της οροφής με πλάκες πετροβάμβακα. *Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με θερμο-διακοπτόμενα αλουμινίου. *Αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων με αντλίες θερμότητας SPLIT INVERTER. *Αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα φυσικού αερίου. *Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά Led. Με τη λειτουργία του έργου προβλέπεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτηρίου. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Παλαμά, που είναι και ο Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του, ενώ Φορέας Χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και τη θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του σχετικού Διαγωνισμού από τον ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΜΑ, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass