Αποκατάσταση ζημιών σε Μουζάκι - Γέφυρα Κοράκου

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 21:54

Στην αντιμετώπιση ζημιών και κατολισθητικών φαινομένων σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου:

«Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων Π.Ε. Καρδίτσας 2018-2019», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. «Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που αποκαθιστά βλάβες στο οδικό δίκτυο αντιμετωπίζοντας παράλληλα κατολισθητικά φαινόμενα. Είναι ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Τα έργα δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο αφορά στην κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τις καταπτώσεις γαιών και βράχων, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής: Άρση καταπτώσεων και καθαρισμό-μόρφωση τάφρου για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. * Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης. * Τοποθέτηση φράκτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων. * Επένδυση πρανών με ελεύθερο χαλύβδινο συρματόπλεγμα αγκυρούμενου περιμετρικά. Οι εν λόγω παρεμβάσεις προβλέπεται να γίνουν: * Στον οδικό άξονα Μουζάκι – Γέφυρα Κοράκου. * Στο οδικό δίκτυο Δήμου Καρδίτσας αρμοδιότητας συντήρησης από την Π.Ε. Καρδίτσας. * Στο οδικό δίκτυο Δήμου Λίμνης Ν. Πλαστήρα αρμοδιότητας συντήρησης από την Π.Ε. Καρδίτσας. Τα σημεία και οι ακριβείς θέσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να γίνει αλλαγή των θέσεων ή να συμπεριληφθούν νέες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass