Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ορεινό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2020 21:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ξεκίνησαν και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς καθημερινά παρεμβάσεις καθαρισμού του οδοστρώματος και των πρανών στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού Καρδίτσας.


Όπως δήλωσε o αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, πρόκειται για έργα που υλοποιεί, με πρωτοβουλίας της, η Περιφερειακή Ενότητα, τα οποία επιβάλλονταν μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, καθώς σε πολλά σημεία υπήρξαν προσχώσεις, αλλά έγιναν και κατολισθήσεις που εγκυμονούσαν κινδύνους ατυχημάτων.
Επίσης, κατά περίπτωση καθαρίζονται και οι προσβάσεις σε υπαίθριους χώρους αναψυχής ή σε Εκκλησάκια, αφού ιδιαίτερα τον Αύγουστο, πολλά από αυτά γιορτάζουν και δέχονται πολλούς ετεροδημότες και επισκέπτες από τα γειτονικά χωριά.
Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες μηχανήματα (γκρέιντερ και εκσκαφείς) της Π.Ε. Καρδίτσας εκτελούσαν εργασίες κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Ραχούλα - Αμάραντος – Σαραντάπορο – Νεράιδα, ενώ άλλα μηχανήματα της Π.Ε. δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της Αργιθέας.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι προσχώσεις και να καθαριστεί καλά το οδικό δίκτυο στα ορεινά. Στο μεταξύ σε στάδιο υλοποίησης εισέρχονται άμεσα δύο μεγάλα οδικά έργα στην περιοχή Καρδίτσα – Σαραντάπορο – Νεράιδα - Καρπενήσι. Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφονται οι συμβάσεις για την κατασκευή του οδικού Τμήματος Νεράιδα – Τριφύλλα Ευρυτανίας προς Καρπενήσι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και για την αποκατάσταση του οδικού Τμήματος Σαραντάπορο – Νεράιδα προϋπολογισμού 981.500 ευρώ.
Και στα δύο έργα έχουν αναδειχθεί Ανάδοχοι, αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση των προσυμβατικών ελέγχων κι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass