ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Προχωρούν τα έργα στο φράγμα Ληθαίου

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:21
ΤΡΙΚΑΛΑ
 
Προχωρούν τα έργα στο φράγμα Ληθαίου μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης προϋπολογισμού 996.000 ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια νέα σύμβαση η οποία έρχεται να ολοκληρώσεις τις εργασίες κατασκευής του φράγματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και συνεχίζεται και ολοκληρώνεται από την αιρετή Περιφέρεια. Στόχος μας με τη σύμβαση αυτή είναι αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την κατασκευή, να προχωρήσει γρήγορα το έργο και να αποδοθεί στους πολίτες. Το συγκεκριμένο έργο είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα και με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να αλλάξει την δυναμικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών, αρδεύοντας περίπου 6000 στρέμματα και αναβαθμίζοντας έτσι την περιοχή. Παράλληλα, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών καθώς και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς στην Π.Ε. Τρικάλων».
Αντικείμενο της συνολικής εργολαβίας είναι η κατασκευή του φράγματος και των συναφών έργων εκτροπής, εκκενώσεως, υπερχειλίσεως και υδροληψίας στον ποταμό Ληθαίο, στην περιοχή του οικισμού Νέας Ζωής και σε απόσταση 10 χλμ από τον οικισμό Θεόπετρας του Δήμου Καλαμπάκας καθώς και η αποκατάσταση του δρόμου προς Νέα Ζωή.
Το φράγμα έχει μήκος στέψεως 526,00 μ και μέγιστο ύψος 32,00 μ, και αποτελείται από δύο τμήματα εκ των οποίων το ένα, μήκους 260,00 μ, είναι κατασκευή από «σκληρό επίχωμα», ήτοι επίχωμα από αμμοχαλικώδη υλικά αναμεμειγμένα με τσιμέντο, ενώ το άλλο, μήκους 266,00 μ, είναι κατασκευή από γαιώδη υλικά και αργιλικό πυρήνα. Από την λίμνη ανάντι του φράγματος προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών άρδευσης όλης της κατάντι περιοχής έκτασης 6.000 περίπου, στρεμμάτων.
Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεσθεί εργασίες αποκατάστασης της οδού προς Νέα Ζωή, εργασίες κατασκευής του φράγματος από «σκληρό επίχωμα» μέχρι τη στάθμη του υπερχειλιστή, εργασίες τσιμεντενέσεων, καθώς και συμπληρωματικές εργασίες τεχνικών έργων εκτροπής, υδροληψίας και διαμόρφωσης της λεκάνης καταστροφής ενέργειας
Οι ανωτέρω εργασίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 60% του φυσικού αντικειμένου του έργου.
Κατά την εξέλιξη των εργασιών του έργου προέκυψαν προβλήματα στην χρήση του εγκεκριμένου δανειοθαλάμου των υλικών κατασκευής του φράγματος και απαιτήθηκε η σύνταξη της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου συνολικού ποσού 996.000 € με ΦΠΑ.
Η σύμβαση κατασκευής του έργου, συνολικού ποσού 7.390.996,64 €, υπογράφηκε την 30-7-2007 με ανάδοχο την Κ/Ξ «ΜΕΛΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΛΦΑ ΑΕ – ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΑΕ» και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του επομένου έτους.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass