ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αυξημένα κονδύλια για τις εφημερίες του 2016

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2016 19:30

 

Η αύξηση των κονδυλίων για τον πολύπαθο τομέα της Υγείας, όπως αυτή καταγράφηκε στον προϋπολογισμό του 2016, λειτουργεί άμεσα ως τονωτική ένεση για τη διευθέτηση της δύσκολης καθημερινότητας τόσο για τις διοικήσεις των κατά τόπους Υγειονομικών Υπηρεσιών όσο και για τα δημόσια νοσοκομεία.

Ενδεικτική είναι η αύξηση των δαπανών για την πληρωμή των εφημεριών αλλά και των υπερωριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων, ζήτημα που προκάλεσε τριβές και αντιδράσεις εκ μέρους των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την 1η κατανομή που εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας – το σύνολο των δαπανών αναμένεται να καθοριστεί στα τέλη Ιανουαρίου - για την πληρωμή των εφημεριών στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα δοθεί το 2016 ποσό 19 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 2.200.000 ευρώ από τα 16.800.000 του 2015.

Αντίστοιχη είναι η αύξηση του κονδυλίου για τις πληρωμές των υπερωριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων για το 2016 στην 5η ΥΠΕ, καθώς από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν την προηγούμενη χρονιά, φέτος θα διατεθούν 6,8 εκατομμύρια ευρώ.

Μικρότερη είναι η αύξηση του κονδυλίου για την πληρωμή των εφημεριών του επιστημονικού προσωπικού (φαρμακοποιών, βιολόγων, βιοχημικών κλπ), αφού από τις 404.000 ευρώ του 2015, φέτος θα διατεθούν 439.000 ευρώ.

Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αξίζει να επισημανθεί, ότι η αύξηση των δαπανών για την πληρωμή των εφημεριών στην 5η ΥΠΕ, η οποία αντίστοιχα καταγράφεται και στις δαπάνες για τις εφημερίες των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, αίρει παράλληλα και μια καταφανέστατη αδικία που είχε προκύψει το προηγούμενο διάστημα σε βάρος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, όπως έχει επισημάνει η «Ε» με αντίστοιχο ρεπορτάζ της, τα νοσοκομεία της Λάρισας πιστώνονταν για την πληρωμή των εφημεριών με ποσά μικρότερα έως και 1 εκατομμύριο ευρώ, σε σχέση με τα ποσά που πιστώνονταν σε πόλεις που επίσης διαθέτουν δύο νοσοκομεία, όπως η Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για το 2016, μόνο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, εγκρίθηκε επιπλέον ποσό περίπου 900.000 ευρώ για την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί επιπλέον μέσα στη χρονιά αν παραστεί ανάγκη.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι η θετική για την πόλη και τα νοσηλευτικά ιδρύματά της εξέλιξη, δεν είναι τυχαία, αφού την άδικη αντιμετώπιση σε σχέση με τα νοσοκομεία αντίστοιχων πόλεων είχαν έγκαιρα επισημάνει, τόσο οι γιατροί των νοσοκομείων όσο και οι διευθυντές των υπηρεσιών τους.

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση του θέματος είχε αναλάβει ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων, Κώστας Καραμπάτσας, ενώ εκ του αποτελέσματος καίρια αποδεικνύεται και η συνδρομή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass