ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΣΕ 60ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΝΛ

Τρίτο κρούσμα με τον ιό της γρίπης

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2016 0:02

Εργαστηριακά επιβεβαιωμένο είναι από χθες και το τρίτο κρούσμα του ιού της γρίπης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 60χρονο ασθενή, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αλλά πάντως η κατάσταση του δεν κρίνεται ως σοβαρή.

Επισημαίνεται ότι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορούσε σε 42χρονη έγκυο που πλέον έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και έχει βγει από τη ΜΕΘ.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της γρίπης στη Λάρισα αφορούσε 59χρονο με υποκείμενα νοσήματα που, όπως είναι γνωστό, εξέπνευσε την περασμένη εβδομάδα.

13 ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Δεκαέξι νέα κρούσματα από τον ιό της γρίπης καταγράφει εν τω μεταξύ το ΚΕΕΛΠΝΟ, και 13 θανάτους, ζητώντας από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα.

Το κύμα της γρίπης βρίσκεται πλέον σε έξαρση με 44 άτομα να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η γρίπη, έχουν νοσηλευθεί 73 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει και έχουν καταλήξει, δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες το γεγονός ότι φέτος ο ιός ΑΗΝ1 είναι πιο επιθετικός παρά το γεγονός ότι καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς κάνει επιπλοκές και σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών.

Γενικότερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα, το 70% των ατόμων που νοσηλεύονται είναι κάτω των 60 ετών.

Οι ειδικοί για μία ακόμη φορά συστήνουν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, τον αντιγριπικό εμβολιασμό έστω και τώρα, την άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό εφόσον τα συμπτώματα της γρίπης είναι έντονα και επιμένουν -και μετά τη συμβουλή του- στην έγκαιρη χρήση αντι-ιικών φαρμάκων προκειμένου να προληφθούν οι επιπλοκές.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass