Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» ΜΕΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 5ης Υ.ΠΕ.:

«Υποστελέχωση και έλλειψη συντονισμού στην υγεία»

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2016 0:56

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία» κ. Νίκος Πουτσιάκας, επισκέφτηκε την 5η Υ.ΠΕ., όπου συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Νέστωρα Αντωνίου, ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα, με θέμα την υγεία.

Κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα προβλήματα που υπάρχουν και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Όπως ανάφερε ο κ. Πουτσιάκας: «Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο τομέας της υγείας αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα σε αυτή τη μεταβατική φάση που διανύουμε, καθώς έχει αλλάξει ο προσανατολισμός του συστήματος περίθαλψης και η εφαρμογή της νέας πολιτικής απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα για να εφαρμοστεί.

Τα σημαντικότερα προβλήματα, που αναδείχθηκαν είναι: Το θέμα της υποστελέχωσης.

Τα κενά του νομοθετικού πλαισίου, αναφορικά με την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών.

Η έλλειψη συντονισμού τόσο των υπηρεσιών του τομέα της υγείας, όσο και αυτών της Αυτοδιοίκησης.

Πρέπει, το συντομότερο δυνατόν να εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για την υγεία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί αυτό είναι η οργανωμένη και συστηματική αντιμετώπιση του ζητήματος με ολοκληρωμένο τρόπο.

Η Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε μια αξιόλογη πρωτοβουλία, φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά, για μια ακόμη φορά, δεν έχει υποβάλει κάποια εισήγηση, τουλάχιστον έως αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο πάνω στο οποίο θα συζητηθεί και θα διατυπωθούν οι προτάσεις

Με τη διαδικασία που επιλέγει, καθιστά το εγχείρημα θνησιγενές και απαξιώνει την όποια προσπάθεια πρόκειται να αναληφθεί.

Το ύψιστης σημασίας θέμα της υγείας, σε μια εποχή ένδειας πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω μιας διοικητικο–οργανωτικής αναδιάρθρωσης με εξοικονόμηση πόρων και παράλληλη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass