ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αποχή από τις συνταγογραφήσεις ξεκινούν οι γιατροί

* Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2016 0:22

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου, πραγματοποίησε, χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Στη συνέλευση των γιατρών ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος παρουσίασε την εισήγηση του προεδρείου για μια σειρά κινητοποιήσεων αλλά και τις θέσεις για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τη Συνέλευση να απορρίψει το προσχέδιο νόμου για το Νέο Ασφαλιστικό, γιατί, όπως είπε, είναι προφανές ότι δεν οδηγεί σε μια νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, αλλά σε πλήρη απορρύθμιση. Δεν συνοδεύεται από καμιά αναλογιστική ή οικονομική μελέτη και έχει καθαρά δημοσιονομικά χαρακτηριστικά (εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ για το 2016), απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων και υποχρεώσεών μας.

«Ζητάμε, τόνισε, την απόσυρση και τη συζήτησή του από μηδενική βάση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθόσον οδηγεί σε μείωση όλων των συντάξεων, και σε αύξηση των εισφορών χωρίς αντίκρισμα.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα από το προσχέδιο ότι η αύξηση των ετών ασφάλισης είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ανταποδοτικότητα ή την αναλογικότητα εισφορών-παροχών σύνταξης, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται τρεις από τις βασικές αρχές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος (ισότητα, αλληλεγγύη των γενεών και αναλογικότητα εισφορών-παροχών).

Παράλληλα, η εκρηκτική αύξηση των εισφορών (20%) μαζί με τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις δημεύουν ουσιαστικά το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων και αποτελούν την ταφόπλακα για τα ιατρεία κυρίως των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, οδηγώντας τους πολύ γρήγορα στην ανεργία, στη μετανάστευση, στην ετεροαπασχόληση και στην υπαλληλοποίησή τους».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στη συνέλευση προτάθηκαν και μια σειρά από κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν:

* Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών μας, κοινές συναντήσεις και κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο με τους άλλους Επιστημονικούς Φορείς.

* Συμμετοχή στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

* Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016.

* Αποχή όλων των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές, πλην ΑΜΕΑ), στις 28 και 29 Φεβρουαρίου 2016.

* Προειδοποιητική αποχή από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του γιατρού ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass