Ποια επαγγέλματα αυξάνουν το ρίσκο καρδιαγγειακής ασθένειας;

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2016 12:05

Όσοι είναι πάνω από 45 ετών και εργάζονται στις πωλήσεις, στην εξυπηρέτηση πελατών ή είναι υπάλληλοι γραφείου έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποια καρδιαγγειακή ασθένεια ή να πάθουν εγκεφαλικό, σε σχέση με εκείνους που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις ή είναι επαγγελματίες.

Το παραπάνω αποτελεί συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής έρευνας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στη συνάντηση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.566 άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 45 ετών και αξιολογήθηκαν με βάση το δείκτη μάζας σώματος, το βαθμό σωματικής δραστηριότητας που ακολουθούσαν, τη διατροφή, την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και από το αν ήταν καπνιστές.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσοι εργάζονταν σε διοικητικές θέσεις ή ήταν ειδικοί επαγγελματίες είχαν καλύτερη πίεση και δείκτη μάζας σώματος, ασκούνταν πιο συχνά και δεν κάπνιζαν, επομένως είχαν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποια καρδιαγγειακή ασθένεια ή να πάθουν εγκεφαλικό.

  • Πάνω από το 1/5 των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών είναι καπνιστές – πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις ομάδες που αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.
  • Παράλληλα 2 στα 3 άτομα που εργάζονται ως υπάλληλοι γραφείου, στη διοικητική υποστήριξη ή στις πωλήσεις ακολουθούν ανθυγιεινή διατροφή.
  • Το 60% όσων εργάζονταν στις πωλήσεις είχε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
  • Το 82% των υπαλλήλων γραφείων ή όσων εργάζονταν σε θέσεις διοικητικής υποστήριξης δεν ασκούνταν συστηματικά.
  • Όσοι εργάζονταν στη βιομηχανία τροφίμων ήταν και αυτοί που έτρωγαν χειρότερα, με το 79% να ακολουθεί κακές διατροφικές συνήθειες.
  • Το 90% των εργαζομένων σε εταιρείες security, των πυροσβεστών και των αστυνομικών ήταν υπέρβαροι, το 77% εξ αυτών είχε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, ενώ το 35% είχε υψηλή αρτηριακή πίεση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass