ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2016 8:41

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

15-16/4/2016 & 17-20/4/2016

Η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει το προνόμιο και την τιμή να διοργανώνει και να φιλοξενεί στη Λάρισα το εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος» στις 15-16 Απριλίου 2016. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα συμμετάσχουν 40 χειρουργοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες τεχνικές Αρθροσκοπικής Χειρουργικής σε πτωματικά παρασκευάσματα. Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Χαντές.

Η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τις πρώτες που στελεχώθηκαν και λειτουργούν στο ΠΓΝΛ, οργανώνει πολλά εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Συμπόσια και Συνέδρια ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ εμβέλειας, και αυτό την έχει καταξιώσει ως σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο στην ΕΥΡΩΠΗ και τον ευρύτερο επιστημονικό χώρο. Για το κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό της έργο έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή (ESSKA) και Παγκόσμια (ISAKOS) Εταιρεία Αρθροσκόπησης Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων, όπως επίσης και από την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού (FESSH) ως πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό κέντρο, και υπότροφοι από τις Εταιρείες αυτές, από ολόκληρο τον κόσμο, επισκέπτονται τη Λάρισα 4 φορές κάθε χρόνο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προαναφερθέντος Σεμιναρίου Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος, θα φιλοξενηθούν στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (17-20 Απριλίου) οι υπότροφοι της Ασιατικής Εταιρείας Αρθροσκόπησης Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (APKASS). Η συγκεκριμένη επιλογή είναι ιδιαίτερα τιμητική και έγινε με κριτήριο την εμβέλεια του επιστημονικού έργου της Ορθοπαιδικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και τη δημοσιευμένη εμπειρία των στελεχών της στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνεται επιστημονική εσπερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης στις 18/4 και ώρα 16:30, με διαλέξεις των επισκεπτών καθηγητών και των στελεχών της Πανεπιστημιακής κλινικής.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο διεθνούς φήμης Ιάπωνας Καθηγητής Masahiro Kurosaka από τo Κόμπε (Ιαπωνία), ο οποίος συνοδεύεται από τους καθηγητές Yasukazu Yonetani από την Οζάκα (Ιαπωνία), τον Karthik Murugappan από την πόλη Coimbatore (Ινδία) και τον Yinghui Hua από την Yiwu (Κίνα). Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον επικεφαλής καθηγητή MasahiroKurosaka, ο οποίος είναι ο προηγούμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων (ISAKOS), με μεγάλο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στον τομέα των Αθλητικών Κακώσεων και μεγάλη συνεισφορά στην εξέλιξη της χειρουργικής του γόνατος.

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις και θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και τεχνικών για προβλήματα και παθήσεις του γόνατος και του ώμου.

Στα πλαίσια της παρεχόμενης φιλοξενίας από την Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και ξεναγήσεις των Ιατρών στη Βεργίνα, στον Όλυμπο και στα Μετέωρα, καθώς και στο Διαχρονικό μουσείο της πόλης μας.

Να σημειωθεί ότι στην ταξιδιωτική υποτροφία τους η Λάρισα είναι ο δεύτερος σταθμός (θα προηγηθεί η Κωνσταντινούπολη) και ακολουθούν η Γενεύη, το Πόρτο, η Μπολόνια, η Γάνδη, με κατάληξη τη Βαρκελώνη, όπου θα πραγματοποιηθεί το επιστημονικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων (ESSKA).

Η είσοδος στην ημερίδα της Δευτέρας 18/4/2016 και ώρα 16.30 θα είναι ελεύθερη για γιατρούς, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και φοιτητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass