ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ

Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Νικ. Σιαφάκας

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2016 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαϊ 2016 1:38
Από αριστερά: Ο πρόεδρος της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Ι. Στεφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας Νικ. Σιαφάκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Πετράκος, ο διατελέσας πρύτανης του Παν. Θεσσαλίας και καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Κων. Γουργουλιάννης Από αριστερά: Ο πρόεδρος της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Ι. Στεφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας Νικ. Σιαφάκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Πετράκος, ο διατελέσας πρύτανης του Παν. Θεσσαλίας και καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Κων. Γουργουλιάννης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νικολάου Μ. Σιαφάκα κατά την οποία αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

H τελετή αναγόρευσης άρχισε με την προσφώνηση του ομότιμου καθηγητή Νικολάου Σιαφάκα από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Γεώργιο Πετράκο. Ακολούθησε απονομή επαίνου προς τον τιμώμενο από τον διατελέσαντα πρύτανη και καθηγητή Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάννη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης ανέγνωσε το ψήφισμα και την αναγόρευση.

Ακολούθησε η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Τμήματος, καθώς και η επίδοση των τίτλων, του επιτηβεννίου και του διασήμου του Τμήματος. Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του τιμωμένου με θέμα: «Η χρήση των smartphones στην ιατρική».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος», στο παραλιακό συγκρότημα, στον Βόλο.

* Βιογραφικό: O ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Ν. Σιαφάκας ήταν διευθυντής στην Πνευμονολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, Παρίσι, McGill (Καναδάς). Ειδικότητα Παθολογίας το 1975 και της Πνευμονολογίας-Φυματολογίας το 1980. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1976) με PhDτου Πανεπιστημίου του Λονδίνου 1980. Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1988. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (2 φορές), αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι επίτιμο μέλος του Royal College of Chest Physicians (1995). Πρόεδρος εκλεγμένος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (2009-2010). Έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές με σύνολο αναφορών (citiations) 15.000 και h-index 51. Συμμετείχε για πολλά έτη στη διαμόρφωση θέσεων ομοφωνίας σε συχνά νοσήματα όπως είναι η ΧΑΠ που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο. Αρκετά μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημιακών Πνευμονολογικών Κλινικών στη χώρα μας είναι μαθητές του. Συμπερασματικά ο καθηγητής Ν.Σιαφάκας με το έργο του συνέβαλλε ουσιαστικά στην εξέλιξη της ειδικότητας Φυματολογίας σε Πνευμονολογία και με το κύρος του πρόβαλε την Πνευμονολογία σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατέλαβε υψηλές θέσεις στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας όπως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και στην ακαδημαϊκή ιεραρχία ως αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης. Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνεται ως επίτιμος διδάκτωρ του Ιατρικούς Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass