ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο Κύπρος Νικολαΐδης και η σημασία των νέων βιοδεικτών

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2016 1:50

Ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο για τους επαγγελματίες της υγείας και τους φοιτητές, διοργανώνει η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Διευθυντής: Αλέξανδρος Ι. Δαπόντε), σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο επίκεντρό του θα τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις και διαπιστώσεις για το εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης, που επιβάλλουν τη διαρκή ενημέρωση όλων σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση μέσω του πληθυσμιακού ελέγχου (HPV-test) και την αντιμετώπιση των παθήσεων που προκαλούνται σε γυναίκες και άνδρες.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Kings College του Λονδίνου Κύπρος Νικολαΐδης και διευθυντής στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, θα αναπτύξει στις τοποθετήσεις του τη δυνατότητα παρακολούθησης της εγκύου στη βάση προσωποποιημένων χαρακτηριστικών της επιτόκου, υπερηχογραφικών χαρακτηριστικών και βιοχημικών προσδιορισμών στο μητρικό αίμα (σημ: προϊόν των καταξιωμένων ερευνητικών επιτυχιών του), συνδυασμός που οδηγεί σε καθορισμό του εξατομικευμένου ρίσκου για ένα ευρύ φάσμα παθολογίας της κύησης.

Η συμβολή καινούργιων βιοδεικτών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους της διαγνωστικής αλυσίδας μαιευτικών και γυναικολογικών παθήσεων, ιδίως για την παρακολούθηση της εγκύου. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο καθηγητής Κύπρος Νιικολαΐδης και η ομάδα του, θεμελίωσαν ερευνητικά ό,τι όλες οι κύριες ανευπλοειδίες μπορούν να ανιχνευτούν στην 11η-13η εβδομάδα της κύησης.

Σε μία επίσκεψη της επιτόκου στις 11-13 εβδομάδες, στην οποία θα αναλυθούν οι προαναφερθείσες παράμετροι, μπορεί με αρκετή ακρίβεια να οριστεί εξατομικευμένα το ρίσκο για ένα ευρύ πεδίο «κινδύνων» της κύησης, στο οποίο περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – η αποβολή και ο ενδομήτριος θάνατος, η προεκλαψία, ο διαβήτης της εγκυμοσύνης, ο πρόωρος τοκετός, η αναστολή της ενδομήτριας ανάπτυξης και η μακροσωμία.

Το Συνέδριο με τίτλο «HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία No 2 - LARISSA SYMPOSIA No 22», θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 14 και 15 Μαΐου 2016, με βασικό άξονα τη σειρά εισηγήσεων του «πατέρα» της αυχενικής διαφάνειας, Κύπρου Νικολαΐδη.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου για ιατρούς, επαγγελματίες υγείας και φοιτητές είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass