Προτάσεις για την ευκολότερη πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 12:04

Προτάσεις για την ευκολότερη πρόσβαση ασθενών, συνοδών, επισκεπτών και εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κατέθεσε στο δήμο Λαρισαίων το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής :

«Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. συμμετέχει ενεργά στο πλαίσιο βελτίωσης της καθημερινότητας των Μελών του αλλά και των εξυπηρετούμενων πολιτών και επισκεπτών.

Σε συνέχεια της από 05-05-2016 συνάντησης του Προέδρου κ. Λαρίση Κ. και του Γενικού Γραμματέα κ. Νάκου Χ. με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, αστικής ανάπτυξης και Υποδομών κ. Μαβίδη Δ., ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το Σωματείο απεύθυνε την περασμένη Κυριακή 22-05-2016, δύο [2] αιτήματα προς το Δήμο Λαρισαίων με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζόμενων στο Π.Γ.Ν.Λ. με τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας.

Συνοπτικά τα αιτήματα έχουν ως ακολούθως:
1. Αστική γραμμή σταθμός Ο.Σ.Ε.-Π.Γ.Ν.Λ.: λεωφορειακή σύνδεση σταθμού Ο.Σ.Ε. και Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μέσω Ν. Πολιτείας [και αντίστροφα]. Προτεινόμενη ονομασία γραμμής: 4Τ [Τ= τραίνο]. Το Π.Γ.Ν.Λ. είναι σημείο ενδιαφέροντος της πόλης μας, όπου καταφθάνουν καθημερινά τόσο επισκέπτες [ασθενείς, συνεργάτες, φοιτητές Α.Ε.Ι., Α.Τ.Ε.Ι., σπουδαστές Ι.Ε.Κ. κι άλλων σχολών μαθητείας] όσο και εργαζόμενοι από άλλους προορισμούς εκτός Λάρισας με τη χρήση του τραίνου. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων κατοικεί σε σημεία από όπου προτείνεται να διέρχεται η νέα αστική γραμμή. Tέλος, η νέα γραμμή θα μπορεί να εξυπηρετεί και τους πολίτες, που κατοικούν, στις περιοχές διέλευσης του δρομολογίου τόσο για το Π.Γ.Ν.Λ. όσο και για άλλα σημεία ενδιαφέροντος ειδικά προς Ο.Σ.Ε., αφού καθημερινά μεγάλος αριθμός εργαζομένων, φοιτητών αλλά και επισκεπτών ταξιδεύουν για την πόλη του Βόλου. Συνημμένα στην επιστολή μας διαβιβάστηκαν οι προτάσεις μας για τον τρόπο δρομολόγησης των λεωφορείων και τα σημεία ενδιαφέροντος στη γραμμή αυτή:

- Σύνδεση Ο.Σ.Ε.-Π.Γ.Ν.Λ. με αφετηρία τον σταθμό Ο.Σ.Ε και τερματισμό στην Ιατρική Σχολή ή
- Σύνδεση Ο.Σ.Ε.-Π.Γ.Ν.Λ. με κυκλικό δρομολόγιο: Ο.Σ.Ε.-Ν. Πολιτεία-Π.Γ.Ν.Λ.-Νεάπολη-Ν. Πολιτεία-Ο.Σ.Ε..

Στην επιστολή προς το Δήμο Λαρισαίων επισημαίνεται, ότι με την κατάλληλη επικοινωνία του εγχειρήματος [Δήμος, Κ.Τ.Ε.Α.Λ., Σωματείο] θα ενδυναμωθεί η επιτυχία της λεωφορειακής σύνδεσης Ο.Σ.Ε. – Π.Γ.Ν.Λ. κι άλλων σημείων ενδιαφέροντος, όπως είναι: η κεντρική περιοχή Ν. Πολιτείας, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, η σκεπαστή αγορά Νεάπολης, το αθλητικό Κέντρο Νεάπολης, το γήπεδο ARENA, Ι.Ε.Κ..

Υπογραμμίζεται, ότι –σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- η γραμμή μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά και αρωγό τόσο σε τοπικό όσο και περιφερειακό επίπεδο στην ανάδειξη-ανάπτυξη του χώρου, που θα αναπλάσει και θα αξιοποιήσει ο Δήμος στην περιοχή του στρατοπέδου Μπουγά. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με το Κ.Τ.Ε.Α.Λ. και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υπό το πρίσμα της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών της πόλης.

2. Αστική γραμμή Νο1: σύνδεση με Π.Γ.Ν.Λ.: το δρομολόγιο Νο1 να προσεγγίζει μέσω της οδ. Δ. Καραολή [στροφή στην Ιατρίδου] την Ιατρική Σχολή, για να εξυπηρετούνται εργαζόμενοι σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Π.Γ.Ν.Λ., φοιτητές και πολίτες. Η σύνδεση [από και προς Π.Γ.Ν.Λ.] κρίνεται αναγκαία το πρωί και το μεσημέρι/απόγευμα [έναρξη-λήξη
βάρδιας/ωραρίου εργασίας, μαθημάτων αλλά και εξωτερικών/απογευματινών
ιατρείων] και κυρίως κατά τις ώρες 06:30-10:00 και 13:00-16:30. Το Κ.Τ.Ε.Α.Λ. διαθέτει την εμπειρία και τεχνογνωσία για την κατάρτιση του καλύτερου δυνατού προγράμματος δρομολόγησης του Νο1 από/προς το Π.Γ.Ν.Λ.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass