Π. ΝΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΛ ΚΑΙ ΕΙΝΚΥΛ

«Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2016 8:45

 

Την υποχρέωση όλων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ενιαία υγειονομική μονάδα στο πνεύμα μιας ειλικρινούς και αμοιβαίας συνεργασίας, μέχρι να αλλάξει το νομικό καθεστώς, επισημαίνει με δήλωσή του ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, παρεμβαίνοντας και επίσημα στο θέμα των δημόσιων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στη διεύθυνση της ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και της διοίκησης της ΕΙΝΚΥΛ.

Ο κ. Νάνος είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους των δύο πλευρών και στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα, δήλωσή του στην οποία τονίζονται τα εξής :

«Με τον οφειλόμενο σεβασμό στην προσωπικότητα των ιατρών των Νοσοκομείων Λάρισας αποφύγαμε μέχρι σήμερα να πάρουμε θέση στις προσωπικές απόψεις όπως διατυπώνονται δημόσια, σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, για την αυτονόμηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αν όμως οι προσωπικές απόψεις γίνονται σεβαστές από τη διοίκηση, εξίσου σεβαστή οφείλει να είναι η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αυτονόμηση, μέσα από τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο ίδιος ο υπουργός κ. Ξανθός.

Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν, αντίθετα υπονομεύουν συνεργασίες και επικοινωνία μεταξύ των ιατρών, οι οποίοι οφείλουν να εργάζονται με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την ανακούφιση των αναγκών τους.

Μέχρι να αλλάξει το νομικό καθεστώς, άπαντες είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ενιαία υγειονομική μονάδα, στο πνεύμα μιας ειλικρινούς και αμοιβαίας συνεργασίας. Προπάντων της ορθολογικής αξιοποίησης των υπαρχόντων ανθρώπινων και υλικών πόρων. Σε κάθε περίπτωση, τα Νοσοκομεία της Λάρισας δεν ανήκουν σε κανέναν, παρά μόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και άπαντες οφείλουν να εργάζονται για τον σκοπό αυτό χωρίς φλυαρίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass