ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διεκδικούν δεδουλευμένα ενάμιση χρόνου!

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2016 10:13

Από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα νυχτερινά και εξαιρέσιμα οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα αντίστοιχα χρήματα για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού, δεν έχουν καταβληθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των Συλλόγων Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, των Γενικών Συμβούλων της ΠΟΕΔΗΝ, Γιάννη Αγγελάτου και Γιώργου Φωτόπουλου και εκπροσώπων νοσηλευτριών των Κέντρων Υγείας, ο διοικητής της ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου, δεσμεύτηκε ότι προχωρούν οι διαδικασίες και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η αποπληρωμή των συγκεκριμένων δεδουλευμένων.

Ειδικότερα, ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι προηγούνται οι ανά τρίμηνο επιχορηγήσεις της ΥΠΕ από το υπουργείο για την αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών, αλλά πλέον έχουν ενταλματοποιηθεί οι πληρωμές για το πρώτο πεντάμηνο του 2016 και τις επόμενες μέρες θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των εργαζομένων.

Εκτίμησε δε ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Σχετικά με την πληρωμή των εκτός έδρας, ο διοικητής της ΥΠΕ τόνισε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη δυσλειτουργία του νέου συστήματος ενταλματοποίησης που χρησιμοποιείται και στο οποίο απαιτούνται συνεχείς προσαρμογές, ενώ νωρίτερα έπρεπε να τελεσφορήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί, να βρεθεί και να ενημερωθεί το απαραίτητο προσωπικό. Πρόκειται για πρόβλημα που αφορά και το ιατρικό προσωπικό, ενώ γίνεται προσπάθεια να λυθούν και ζητήματα διαμονής του προσωπικού σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στη χθεσινή σύσκεψη, οι εργαζόμενοι έθεσαν και το ζήτημα των ελλείψεων υλικών – αντιδραστηρίων και όχι μόνο - από τα Κέντρα Υγείας, για το οποίο ο κ. Αντώνιου τόνισε ότι σταδιακά η κατάσταση ομαλοποιείται, εξαιτίας της λειτουργίας της κεντρικής αποθήκης της ΥΠΕ και του συστήματος διανομής της υγειονομικής περιφέρειας που εξυπηρετεί πλέον ανάγκες και της Σκιάθου ή της Μακρακώμης.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της περιοχής έδωσαν περιθώριο στη διοίκηση της ΥΠΕ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου σχετικά με την καταβολή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η δέσμευση του κ. Αντωνίου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass