ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ BERGMANN KORD

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 7:11

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων κατά του καρκίνου διοργανώνουν στις 11 σήμερα το πρωί, στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο τοπικός Σύλλογος Καρκινοπαθών και η κλινική μαλλιών BERGMANN KORD.

Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC).

Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη συγκεκριμένη ασθένεια, όπως και η ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με στόχο την ενημέρωση του κοινού, διανομή έντυπου υλικού, ενώ συγχρόνως θα λαμβάνουν χώρα δράσεις για τους μικρούς θεατές.

Οι δύο σύλλογοι θα παρίστανται με περίπτερο, ενώ μέλη και εθελοντές θα ενημερώνουν πρόθυμα το κοινό για θέματα γύρω από τον καρκίνο.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της κλινικής μαλλιών BERGMANN KORD θα μεριμνούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ώστε όποιος από τους παρευρισκόμενους – μικρός ή μεγάλος- το επιθυμεί, να δύναται να κάνει δωρεά των μαλλιών του, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία περουκών για παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, που τις έχουν ανάγκη.

Αναφερόμενος στο σημερινό γεγονός, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, επισήμανε ότι «είναι γνωστή η ευαισθησία του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, στα θέματα υγείας κι ειδικά όταν αφορά σε παιδιά. Από την ίδια ευαισθησία διακατέχομαι κι εγώ ως γιατρός, έχοντας κάνει κομμάτι της ειδικότητάς μου στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία κι αντικρίζοντας καθημερινά παιδιά νοσούντα από καρκίνο, χημειοθεραπευμένα και με απώλεια των μαλλιών τους.

Πάνω σε αυτό ακριβώς, στη σημερινή εκδήλωση, παιδιά διαφόρων σχολείων της Λάρισας θα δωρίσουν τα μαλλιά τους, ένα δώρο ζωής, ένα δώρο με μεγάλο χαμόγελο και με αυτά θα κατασκευαστούν τεχνητές κώμες για τους χημειοθεραπευόμενους.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και στην πόλη της Λάρισας και στόχος είναι να επαναληφθεί και στις υπόλοιπες πόλεις».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ράνια Σουλτούκη, τόνισε ότι «η ΕΑΕ συμμετέχει στην εκδήλωση Love is in the hair, μεταδίδοντας το μήνυμα της πανελλήνιας καμπάνιας της για το 2017 «Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, όλοι μπορούμε να βοηθηθούμε». Ο ασθενής στο μακρόχρονο ταξίδι της θεραπείας του είναι πολύ σημαντικό να αντικρίζει το είδωλό του στον καθρέφτη με αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι επίσης απαραίτητο η απώλεια των μαλλιών του να μην τον καθιστά ξεχωριστό από τους υπόλοιπους στο περιβάλλον του. Έτσι λοιπόν η περούκα γίνεται εργαλείο θεραπείας για τον νοσούντα από καρκίνο.

Η προσφορά μαλλιών από τα παιδιά όχι από λύπηση, αλλά από την ενσυναίσθηση και την επίγνωση, ότι η νόσος του καρκίνου αφορά όλους μας, αποκτά τεράστια σημασία ψυχικού και πνευματικού πλούτου εκ μέρους τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass