ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή θεραπεύουν τις αυτοάνοσες παθήσεις

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 15:30

Στις 22 – 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στη Λάρισα το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων στο ξενοδοχείο Imperial Λάρισας.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή στις 9:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2:30 το μεσημέρι της Κυριακής. Όπως εξηγεί ο καθηγητής Παθολογίας – Ρευματολογίας Λάζαρος Σακκάς της Ιατρικής Σχολής Λάρισας «το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ειδικευόμενους και νέους γιατρούς αλλά και σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων (παθολόγους, ρευματολόγους, ορθοπεδικούς, αιματολόγους, ακτινολόγους) φοιτητές Ιατρικής, Βιοχημείας/Βιοτεχνολογίας και ΤΕΙ Νοσηλευτικής και νοσηλευτές». Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν «κλινικά θέματα δίνοντας πρακτικές οδηγίες αντιμετώπισής τους. Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση και θεραπεία ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, το σκληρόδερμα, και οι αγγειίτιδες».

Για να προσθέσει ότι «στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλά πρακτικά θέματα μεταξύ των οποίων ζωντανές εικόνες λειτουργίας του ώμου, πραγματικά περιστατικά ασθενών με βήμα-βήμα διαγνωστική προσπέλαση. Με πρακτικές οδηγίες για τους παθολόγους και γενικούς γιατρούς, πώς να αντιμετωπίζουν ασθενείς με αρθραλγίες, με μυϊκή αδυναμία, ή με αναιμία, οστεοπόρωση, ουρική αρθρίτιδα, και πως να διαβάζουν απλή ακτινογραφία περιφερικών αρθρώσεων. Δίνονται οδηγίες για το πώς να χειριζόμαστε ασθενείς που παίρνουν ρευματικά φάρμακα στη νεφρική ανεπάρκεια, ή στην κύηση, που παίρνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, ή έχουν διαταραχές πήξης αίματος. Πώς βοηθούν οι υπέρηχοι ή το ανοσολογικό εργαστήριο στην καθημερινή κλινική πρακτική».

Για να υπογραμμίσει τέλος ότι «στο στενάχωρο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε, η ευρεία ιατρική γνώση οδηγεί σε ορθή διάγνωση περιορίζοντας άσκοπες και δαπανηρές εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Ας μην λησμονούμε ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή θεραπεύει τις αυτοάνοσες παθήσεις ενώ η καθυστέρηση κάνει πιο αναποτελεσματική τη θεραπεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass