ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Μεταπτυχιακό της Χειρουργικής Κλινικής

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 15:36

Στο Ιατρικό Τμήμα Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησαν προχθές, οι εργασίες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «χειρουργική παχέος εντέρου– ορθού». Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ώστε να κατανοήσουν σε βάθος τη χειρουργική παθολογία των παθήσεων του κατώτερου πεπτικού και τη θεραπεία τους μέσα από πρίσμα της πολυδύναμης αντιμετώπισης.

Η αυξημένη επίπτωση τόσο των καλοήθων παθήσεων (εκκολπωματική νόσος, αιμορροϊδοπάθεια, ΙΦΕΝ κλπ) αλλά και του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού στην κλινική πράξη, καθώς και η ταχεία εξέλιξη τόσο των διαγνωστικών όσο, και κυρίως, των θεραπευτικών επιλογών και στρατηγικών, καθιστά το πεδίο της χειρουργικής του παχέος εντέρου – ορθού ως ένα από τα σημαντικότερα πεδία εξειδίκευσης στη γενική χειρουργική διεθνώς.

Αποδεδειγμένα, η εξειδίκευση οδηγεί σε βελτίωση των αποτελεσμάτων και έχει ευνοϊκή επίδραση στη δημόσια υγεία. Το πρόγραμμα, διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων, οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων, αξιολόγηση με εξετάσεις και διενέργεια διπλωματικής εργασίας.

Οπως δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής του Προγράμματος και, καθηγητής Χειρουργικής Γεώργιος Τζοβάρας, «η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική πιστή και συνεπής στην ακαδημαϊκή της αποστολή, σε καιρούς δύσκολους και δυσμενείς συνθήκες τόσο για τον χώρο της Υγείας όσο και για το πανεπιστημιακό περιβάλλον, προσπαθεί με στοχευμένες επιστημονικές δραστηριότητες να διατηρείται στην πρωτοπορία, σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο πεδίο της χειρουργικής του παχέος εντέρου και του ορθού.

Το πρόγραμμα θα συμβάλει στον άρτιο καταρτισμό και εκπαίδευση των νέων χειρουργών στο πεδίο αυτό, φιλοδοξώντας να καλύψει τα πανθομολογούμενα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στον τρόπο ειδίκευσης των νέων χειρουργών ανά την Ελλάδα, σε ένα σύστημα του οποίου βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η μεγάλη ανομοιογένεια και ποικιλία από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, ακόμα και από Τμήμα σε Τμήμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass