ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο επίκεντρο η Στοματική Υγιεινή

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 16:26

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέματα επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “European Training Platform for Oral Health”.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου διοργανώθηκε το διάστημα από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 24 άτομα από φορείς - εταίρους του έργου και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, από το Karolinska Institutet της Σουηδίας και από τα Πανεπιστήμια Ιατρικής και Φαρμακευτικής της Τιμισοάρα και του Βουκουρεστίου Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε δραστηριότητες που στόχο είχαν την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ. Open Mellon (Παναγούλη 73, Λάρισα).

Επίσης, διοργανώθηκαν επισκέψεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων της Γναθοχειρουργικής, στο γραφείο Καινοτομίας και Ποιότητας καθώς και στην εστία Πολιτισμού, η οποία λειτουργεί στο 3ο όροφο του νοσοκομείου όπου φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της ομάδας του Νοσοκομείου Φωτόνιο, σε συνεργασία με την FPLUS, FMAG, καθώς και την ανοιχτή βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κλιματική αλλαγή και υγεία» του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

 Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με την ομάδα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να ενημερωθούν σε θέματα προληπτικής οδοντιατρικής και όχι μόνο. Την υπηρεσία εκπροσώπησαν ο διευθυντής κ. Ζήγρας, οι δύο οδοντίατροι της υπηρεσίας κ. Λιανού και κ. Παπαγιάννη και οι προϊσταμένες των τμημάτων Δημόσιας Υγείας κ. Γκανέτσιου και Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας κ. Ντέλλα, που διενεργούν εδώ και 15 χρόνια, τα αντίστοιχα προληπτικά προγράμματα που αφορούν σε εγκύους και σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αφού έγινε η παρουσίαση των δράσεών και οι στατιστικές αναλύσεις, αναλύθηκαν οι τρόποι δράσης και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την προαγωγή και βελτίωση της στοματικής υγείας των ομάδων αυτών, τη βελτίωση των γνώσεων τους, των συνηθειών τους και της σχέσης τους με τον Οδοντίατρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass