ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑΣ

Πολυετής προσφορά ζωής

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 15:18

Με μια σεμνή τελετή, στην πλατεία της Αετομηλίτσας, τιμήθηκαν εθελοντές αιμοδότες με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση της Τράπεζας Αίματος Αετομηλίτσας.

Όπως σημειώνεται από μέλη της Τράπεζας "Ήταν το 2007 όταν το τότε κοινοτικό συμβούλιο, οι τρεις πολιτιστικοί σύλλογοι και οι λοιποί φορείς του χωριού συναποφάσισαν την ίδρυσή της. Στη δεκάχρονη διαδρομή της γνώρισε απογοητεύσεις, συγκινήσεις και δοκιμασίες, μα άντεξε στον χρόνο και βήμα - βήμα, υπομονετικά, ανέβηκε στη σκέψη και στην καρδιά πατριωτών και φίλων κερδίζοντας συγχρόνως την αποδοχή, την αναγνώριση και τελικά την καταξίωση στη συνείδηση όλων. Εκατοντάδες δοκιμαζόμενοι συνάνθρωποί μας τη βρήκαν παρούσα στο κρεβάτι του πόνου και στο προσκεφάλι της αγωνίας τους.

Με δύο τακτικές αιμοδοσίες ανά εξάμηνο (20 Μάη έως 20 Ιούνη και 20 Νοέμβρη έως 20 Δεκέμβρη) σε πανελλήνιο επίπεδο κερδίζει χρόνο με τον χρόνο το στοίχημα της εθελοντικής προσφοράς.  Δέχεται αίμα από όλη την Ελλάδα, που πιστώνεται στην έδρα της, το Κέντρο Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στέλνει αντίστοιχα αίμα σε κάθε γωνιά της χώρας μας καλύπτοντας ανάγκες που προκύπτουν.

Συμπαραστάτες και αρωγοί στο αξιόλογο έργο της η πάντα φιλόξενη τοπική εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" η αντίστοιχη "ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ", το υπέροχο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αιματολογικού Τμήματος του ΓΝ Λάρισας και οι ευαισθητοποιημένοι αιμοδότες της".

ΝΕΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η νέα πανελλήνια αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Η αιμοδοσία θα γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καθημερινά, από τις 8.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και το απόγευμα τις  ώρες 6 με 8, ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο αριθμός μητρώου της Τράπεζας είναι 11766 ενώ απαραίτητο είναι και το ΑΜΚΑ. Από τον Σύλλογο καλούνται οι Αετομηλιτσιώτες και οι εθελοντές να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας "πίστη και ελπίδα όλων η συνέχιση της παρουσίας της Τράπεζας στο "ανθρωπιστικό γίγνεσθαι" που θα επιτευχθεί με την ένταξη νέων αιμοδοτών στις τάξεις της".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass