ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 13 ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

* Κ. Αγοραστός: «Ως Περιφέρεια επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή παροχή δημόσιας υγείας»

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 15:42

Δεκατρία νέα ασθενοφόρα προϋπολογισμού 961.000 ευρώ πρόκειται να παραλάβει σύντομα το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του εν λόγω έργου μέσω του ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό εκσυγχρονίζουμε τον στόλο του ΕΚΑΒ και δίνουμε τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης και διακομιδής των έκτακτων περιστατικών. Το ΕΚΑΒ αποτελεί τον 1ο κρίκο στην αλυσίδα από την έναρξη ενός συμβάντος, μέχρι τη μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το χρονικό αυτό διάστημα, που μεσολαβεί, παίζει μεγάλο ρόλο στη διάσωση ενός ασθενή και εμείς ως Περιφέρεια επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή παροχή δημόσιας υγείας».

Στη διάρκεια του συνόλου της φροντίδας του τραυματία – ασθενούς, η επείγουσα φροντίδα αποτελεί ένα μικρό χρονικό κομμάτι, όμως είναι το σημαντικότερο και αυτό που καθορίζει τις περισσότερες φορές την έκβαση της πορείας της υγείας του.

Παρόλο που το Ε.Κ.Α.Β. προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του στόλου των ασθενοφόρων του λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου στόλου, καθώς ο χρόνος ανταπόκρισης και μετάβασης του ασθενοφόρου σε ένα επείγον περιστατικό είναι το κυριότερο μέτρο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β.. Απώλεια έστω και λίγων δευτερολέπτων μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία έκβαση ενός περιστατικού. Συνεπώς, καθώς η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και ίσως σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία - ασθενή, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη αποτελεσματική φροντίδα και ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που απαιτείται για τη διακομιδή του πολυτραυματία – ασθενή σε μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες από το ΕΚΑΒ υπηρεσίες στους πολίτες της Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass