ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο επίκεντρο οι παθήσεις γόνατος σε αθλητές

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2018 17:20
Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης κ. Rainer Siebold. Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης κ. Rainer Siebold.

Τον καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης κ. Rainer Siebold φιλοξενεί η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

O κ. Siebold θα βρίσκεται στη Λάρισα τη Δευτέρα 19 Μαρτίου για να συμμετάσχει στην επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Παθήσεις του γόνατος σε αθλούμενους και σύγχρονη αντιμετώπιση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας, από τις 4 μ.μ. – 8 μ.μ.

«Οι διαλέξεις της επιστημονικής εσπερίδας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, Γενικής Ιατρικής, Φυσικοθεραπευτές, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλούμενων», αναφέρουν ο καθηγητής – διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΠΓΝΛ Κώστας Μαλίζος και ο αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ορθοπαιδική Κλινική ΠΠΓΝ Λάρισας Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ESSKA Μιχάλης Χαντές.

O Rainer Siebold είναι διευθυντής της ATOS klinik στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας (Heidelberg/Germany at the HKF: International Center for Hip-Knee and Foot Surgery) και ειδικεύεται στις παθήσεις του γόνατος, και ιδιαίτερα στις αθλητικές κακώσεις και την αρθροσκοπική χειρουργική. Είναι παγκοσμίως γνωστός για τις μελέτες του στην ανατομία και χειρουργική του προσθίου χιαστού συνδέσμου του γόνατος και είναι επίτιμο μέλος των σημαντικότερων Εταιρειών Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος (ESSKA, ISAKOS, AOSSM & ACL study group).

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά με αγγλικές διαφάνειες και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Καλωσόρισμα στην Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τον κ. Μ. Χαντέ, αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπαιδικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-«Ανατομία του Προσθίου Χιαστού Συνδέσμου του γόνατος», από τον Rainer Siebold, Professor in Orthopaedics, Ruprecht-Karls-University, Heidelberg, Germany.

-«Ανακατασκευή Οπίσθιου Χιαστού συνδέσμου», από τον Π. Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπαιδικής, ΑΠΘ.

-«Εξισορρόπηση μαλακών μορίων και άξονας σκέλους στη μοντέρνα ολική αρθροπλαστική γόνατος», από τον Θ. Καραχάλιο, καθηγητή Ορθοπαιδικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και διάλειμμα.

-«Συρραφή και μεταμόσχευση του μηνίσκου: ενδείξεις και τεχνική», από τον Rainer Siebold, Professor in Orthopaedics, Ruprecht-Karls-University, Heidelberg, Germany.

-«Μακροχρόνια αποτελέσματα μετά από απλή δέσμη για ανακατασκευή προσθίου χιαστού συνδέσμου. Μια μελέτη με μαγνητική τομογραφία», από τον Δ. Μαστρόκαλο, επικ. καθηγητή Ορθοπαιδικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών.

-«Αντιμετώπιση των χόνδρινων βλαβών της επιγονατίδας σε αστάθεια επιγονατίδας», από τον Γ. Καρυδάκη, ορθοπαιδικό χειρουργό, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, Αθήνα.

-«Αυτόλογη μεταμόσχευση χονδροκυττάρων: εκτίμηση με αρθροσκόπηση “δεύτερης ματιάς”», Β. Ραούλης, ορθοπαιδικός χειρουργός, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass