Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΠΓΝΛ

Βασική υποστήριξη ζωής με εξωτερικό απινιδωτή

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 15:26

Το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΠΙ.ΖΩ. (Επιμόρφωση Ζωής) νέο κύκλο Σεμιναρίων Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης για το έτος 2018 με την υποστήριξη της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Τα Σεμινάρια Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης αφορούν στα ακόλουθα:

1. Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS /AED)

2. Βασική Υποστήριξη Ζωής και Αντιμετώπισης Πνιγμονής στα Παιδιά,

3. Διαχείριση Πολυτραυματία

4.Βασική και Εξειδικευμένη Διαχείριση Αεραγωγού και τέλος 5. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών CPR /AED (CPR /AED Ιnstructor)

Το Σάββατο 10 Μαρτίου υλοποιήθηκαν 2 σεμινάρια με θέμα: «Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED, ERC) σε χώρους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το σεμινάριο «Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED, ERC)», είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council- ERC) το μόνο επίσημα αναγνωρισμένο φορέα στην Ευρώπη.

 Στους συμμετέχοντες παρέχεται πιστοποιημένη εκπαίδευση σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC.

Απευθύνεται σε όλους: Φοιτητές, Πολίτες, Μαθητές, Μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων, Σώματα ασφαλείας και φυσικά σε Επαγγελματίες Υγείας όλων των κλάδων και όλων των Υγειονομικών Δομών.

Τα 2 Σεμινάρια παρακολούθησαν Ιατροί, Νοσηλευτές, Επισκέπτες Υγείας, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Βρεφονηπιοκόμοι, Σπουδαστές, Γυμναστές και Πολίτες με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα σεμινάρια αυτά η εκπαίδευση εστιάζεται και βασίζεται στις αρχές της διαδραστικής μάθησης και επιτυγχάνεται μέσα από μικρές ομάδες, σταθμούς πρακτικής εξάσκησης δεξιοτήτων και ρεαλιστικά σενάρια εξομοίωσης καρδιακής ανακοπής με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές.

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θέτει ως άμεση προτεραιότητά της τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών της με την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων, δεξιοτήτων και τεχνογνωσιών, παροτρύνοντας το προσωπικό της αρμοδιότητάς της- και όχι μόνο-να εκπαιδευτεί.

Η ενέργεια αυτή θα συνεχιστεί με την επαναλαμβανόμενη διοργάνωση όλων των Σεμιναρίων Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης έως και το τέλος του 2018.