ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αναβαθμίζεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 21:20
Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων νεφροπαθών είχε περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων νεφροπαθών είχε περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός

Με νέα μηχανήματα συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ εξοπλίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με εκπροσώπους συλλόγων νεφροπαθών, υπογράμμισε ότι «με προγραμματισμό, με στρατηγικό σχεδιασμό, με συνεργασία και διαγιγνώσκοντας την ανάγκη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο ΓΝΛ χρηματοδοτούμε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 - 2020 τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως αυτός αξιολογήθηκε από τα νοσοκομεία και το Υπουργείο Υγείας. Ο οποίος είναι απαραίτητος για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία μας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως κάναμε έξι χρόνια τώρα με έργα ύψους 77 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με το Υπουργείο, την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Νοσοκομείου».

Αναλυτικά για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Η πράξη αφορά σε προμήθεια δέκα μηχανημάτων μονάδας Τεχνητού Νεφρού κλασικής αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και ON-LINE μεθόδων. Τα μηχανήματα θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, θα φέρουν σήμανση CE, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα διαθέτουν αυτονομία λειτουργίας τουλάχιστον δέκα λεπτών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και θα χρησιμοποιούν φίλτρα αιμοκάθαρσης όλων των εργοστασίων. Ο χώρος για να τοποθετηθούν τα μηχανήματα υπάρχει και δεν απαιτείται περαιτέρω διαμόρφωση.

Στο τεχνικό σκέλος του έργου διευκρινίζεται ότι «ο υπάρχων εξοπλισμός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, έχει ξεπεράσει την εικοσαετή λειτουργία και έχει ως άμεσο αντίκτυπο τη συχνή εμφάνιση βλαβών η οποία μειώνει σημαντικά τη διαθεσιμότητα των μηχανημάτων. Η εμφάνιση των βλαβών περιορίζει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του μεγάλου αριθμού ασθενών της περιοχής ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς αυξάνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών και επομένως και η ταλαιπωρία τους. Η προμήθεια των δέκα μηχανημάτων Τεχνητού Νεφρού σύγχρονης τεχνολογίας, σε αντικατάσταση ισάριθμών μηχανημάτων πεπαλαιωμένης τεχνολογίας, θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους χρόνια νεφροπαθείς της περιοχής ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Τα άμεσα αποτελέσματα από την αυξημένη διαθεσιμότητα των μηχανημάτων της μονάδας θα είναι η σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και η δυνατότητα εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων θεραπείας με προφανή θετικά οφέλη στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν».

Παράλληλα, προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού μηχανήματος Λιθοτριψίας Laser για την Ουρολογική Κλινική του Γ. Ν. Λάρισας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Η πράξη αφορά σε προμήθεια ενός Μηχανήματος Λιθοτριψίας Laser για την Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το οποίο θα προσφέρει αναβάθμιση των υπηρεσιών χειρουργείου με μείωση της νοσηλείας των επιπλοκών και του χειρουργικού χρόνου.

Το μηχάνημα θα είναι κατάλληλο για ενδοσκοπική λιθοτριψία, θεραπεία όγκων και μαλακούς ιστούς και ειδικότερα για: λιθοτριψία, κονιορτοποίηση λίθων (Stone Dusting), διατομή στενώσεων, εξάχνωση μικρών όγκων, διάνοιξη ουρηθροκυστικής συμβολής (bladder neck- αυχένας ουροδόχου κύστης), κοπή ιστού-αιμόσταση.

Θα συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη λειτουργία του, θα είναι τροχήλατο θα διαθέτει σήμανση CE σύμφωνα με την οδηγία 93/42 EEC και θα έχει πιστοποιηθεί με όλα τα διεθνή στάνταρ για ιατρικό εξοπλισμό και ασφαλή χρήση (EC 60601, IEC 60825 LaserClassIV). Ο χώρος για να τοποθετηθεί το μηχάνημα υπάρχει και δεν απαιτείται ειδική διαμόρφωση.

«Το μηχάνημα λιθοτριψίας Laser αφορά σε νέα ανάγκη και λόγω αυξημένων αναγκών, θα προσφέρει αναβάθμιση των υπηρεσιών χειρουργείου με μείωση της νοσηλείας, των επιπλοκών και του χειρουργικού χρόνου. Η Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Λ. τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της αναβάθμισής της με ανθρώπινο και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έχει τη δυνατότητα διενέργειας μεγάλων ογκολογικών επεμβάσεων. Ο εξοπλισμός θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας με μεγάλες δυνατότητες και θα αναβαθμίσει εντυπωσιακά τις παρεχόμενες χειρουργικές υπηρεσίες με μείωση του χρόνου νοσηλείας των ασθενών ενώ παράλληλα θα αυξήσει τον αριθμό των ασθενών που θα μπορέσουν να ενταχθούν στη λίστα του χειρουργείου.

Οι παραπάνω εξοπλισμοί μπορούν να είναι άμεσα λειτουργικοί αφού υπάρχει εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό για τη χρήση τους. Ωφελούμενος είναι ο πληθυσμός ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς θα του παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας με σύγχρονα μηχανήματα», καταλήγει το τεχνικό σκέλος του έργου.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass