ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Σύμφωνο προγραμματικής συνεργασίας

Δημοσίευση: 14 Απρ 2018 16:03

Σύμφωνο προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και των Νοσοκομείων της Λάρισας υπέγραψαν ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος.

Σκοπός της συνεργασίας όπως σημειώνεται από τον Δήμο «είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας στην υγεία, η εισαγωγή καινοτόμων ιδεών, δράσεων και εφαρμογών με προτεραιότητα στην ανάπτυξη της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα εκπονηθούν πρωτόκολλα εναλλακτικής διαχείρισης των νοσοκομειακών απορριμμάτων, με στόχο τη μείωση του οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους, αλλά και η εξασφάλιση εσόδων από την αξιοποίηση των ανακυκλούμενων υλικών.

Μέσα από τη συνεργασία αναμένεται να δοθεί ώθηση στην κοινωνική οικονομία με πεδίο εφαρμογής τα Νοσοκομεία της Λάρισας και τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Λαρισαίων, όπου θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Μυρμιδόνες» (ΚοιΣΠΕ) που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης των Νοσοκομείων της Λάρισας, στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Λάρισας και Αγιάς».

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι «ο δήμος είναι ανοικτός σε συνέργειες και συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας».Ο κ. Νάνος ανέφερε ότι «πέρα από τα αποτελέσματα στο πεδίο της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας» που προεξόφλησε ότι θα είναι θετικά, «προωθείται η ιδέα της δημιουργίας του Πάρκου Υγείας στον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημιακού, το οποίο ξεκίνησε με την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων».

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ήταν παρών και ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ, Δημήτρης Λιόλιος, πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ «Μυρμιδόνες», με τον οποίο συζητήθηκαν οι τομείς συνεργασίας με τον Δήμο Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass