Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση για τις εκλογές στον ΕΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΚΩΝ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 16:15

Με ποιες διαδικασίες θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας με ερώτησή τους στο Υπουργείο Υγείας, στην οποία διαπιστώνουν ότι υπάρχουν αναταράξεις και καταγγελίες ενόψει των αρχαιρεσιών.

Οπως αναφέρουν στην ερώτησή τους: «Είναι γνωστές οι περιπέτειες μέσα από τις οποίες πέρασε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τα τελευταία έξι χρόνια. Οι περιπέτειες αυτές, που οδήγησαν τον Οργανισμό σε δικαστικές εμπλοκές, αλλά και στην απώλεια της αξιοπιστίας του έναντι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, κόστισαν ιδιαίτερα στο κύρος του Οργανισμού και εντός της χώρας μας. Η ανακοίνωση της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στον Ε.Ε.Σ. στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (3 Ιουνίου) αποτελεί, βεβαίως, μία θετική εξέλιξη για την επάνοδο του Οργανισμού στην κανονικότητα και τη νομιμότητα. Προκαλούν, όμως, ιδιαίτερο προβληματισμό οι καταγγελίες πολλών μελών και στελεχών του, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και έλαβαν αρκετή έκταση στα ΜΜΕ, σχετικά με τον τρόπο της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών: Το καταστατικό, το μητρώο των μελών και εθελοντών (φέρονται αποκλεισμένα από τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες όλα τα μέλη και οι εθελοντές που έχουν εγγραφεί από το 2013 και εξής), ασάφεια και αδιαφάνεια ως προς το σχέδιο διεξαγωγής των εκλογών».

«Επειδή πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο Οργανισμό, με τεράστιο έργο διαχρονικά, αλλά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας», επισημαίνουν οι βουλευτές και ρωτούν τον υπουργό Υγείας: «Ποιες είναι οι ακριβείς διαδικασίες που προβλέπονται για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό; Ποια μέριμνα έχει αναλάβει το Υπουργείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της εγκυρότητας και την απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας εφεξής στον ΕΕΣ;».

Σχετικά Άρθρα