Καβγάς Πολάκη – Μπαργιώτα στη Βουλή

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:34

Σε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Μπαργιώτα – Πολάκη εξελίχθηκε προχθές στη Βουλή η συζήτηση τροπολογίας που κατατέθηκε και αφορούσε στις προσλήψεις επικουρικών στις δομές υγείας.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, καταγγέλλει την κυβέρνηση για «φάμπρικα» και «ευρηματικότητα» της κυβέρνησης της Αριστεράς στο ρουσφέτι η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μπαργιώτα, «με αιφνιδιαστική τροπολογία - άλλος τομέας αριστείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.- διαλύεται κυριολεκτικά κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοκρατίας στην πρόσληψη επικουρικών στις δομές υγείας. Από σήμερα, όποιος καταθέτει ψευδή δικαιολογητικά και όποιος έχει μπάρμπα στην κυβέρνηση, προηγείται. Προσλαμβάνεται άμεσα ως επικουρικός, αμείβεται και –αν και όταν- το ΑΣΕΠ διατάξει την απόλυσή του, αποχωρεί χωρίς συνέπειες και με μπόνους την προϋπηρεσία. Είναι πραγματική ντροπή». Υποστηρίζει δε ότι «ο κ. Πολάκης καταστρατηγεί το ΑΣΕΠ, νομιμοποιεί την πλαστογραφία, αποδιοργανώνει το θεσμικό πλαίσιο και ταυτόχρονα κουνάει το δάκτυλο στους άλλους».

«Εάν, με τον πόλεμο που μας κάνετε –όχι εσείς, το σύστημα συνολικά και ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση-, είχαμε κάνει μαζικές ρουσφετολογικές προσλήψεις, δεν θα είχατε κρεμάσει τα άντερά μας στα περίπτερα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενώ αναφέρθηκε σε ένα δυσκίνητο κράτος που αλλάζει μέσα από ρυθμίσεις, σαν αυτή που φέρνει.

Εμείς προγραμματίζουμε το μέλλον «με βάση την αλλαγή της κατάστασης που κάνουμε σε ένα σύστημα υγείας που το παραλάβαμε στα τάρταρα και τουλάχιστον μέχρι στιγμής το ισορροπήσαμε και έχουμε βάλει πολλά πετραδάκια για να βελτιωθεί. Αυτό είναι το ζουμί της ιστορίας. Αυτό για την τροπολογία» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης και απευθυνόμενος στον βουλευτή Λάρισας σημείωσε: «Για τα άλλα, κύριε Μπαργιώτα, μάλλον δεν έχετε διαβάσει καλά την τροπολογία. Διαβάστε την καλά. Αυτό που κάνουμε είναι ένα τεράστιο ξεμπλοκάρισμα. Προσέξτε. Αλλάζουμε επιτέλους και ξέρετε κάτι; Δεν τα ξέραμε και από την κοιλιά της μάνας μας. Μαθαίνουμε, γιατί είναι τόσα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, οι σκόρπιες διατάξεις σε διάφορους νόμους που νομοθετείς κάτι και σου βγαίνει ένα «φιστίκι» σε κάποιον άλλο νόμο που είχαν βάλει για να μπλοκάρει την ιστορία».

Ο Π. Πολάκης στάθηκε επίσης στις ανάγκες των νοσοκομείων που δεν μπορούν να περιμένουν μακρές γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τη συζήτηση να χαρακτηρίζεται από διακοπές, ειρωνείες και προσπάθεια της προεδρεύουσας Τ. Χριστοδουλοπούλου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass